HírekPride

Az utolsó kontinens is megünnepelte első pride-ját

Idén első Pride fesztiválját ünneplik a Déli-sark lakói az amerikai McMurdo Állomáson. Itt jelenleg 133 ember tartózkodik, ebből tízen tartoznak nyíltan az LMBT-közösséghez. Az alábbi képeket az elmúlt hónapokban, átlag mínusz 25 Celsius fokban  készítették, ugyanis a kontinens – amit lakói a világ első LMBT-barát kontinenseként emlegetnek – májustól fél évre teljes sötétségbe borult.

McMurdo Állomás a sarkkör déli pontján vörös felirattal jelölve

A szivárványzászlót az “őslakosokkal” is megismertették:

Bár a közösség kicsi és a világtól elzárva éli mindennapjait, a munka mellett azért jut idő szórakozásra: például együtt izgulták végig a RuPaul’s Drag Race All Stars szériájának harmadik évadát, valamint a kikapcsolódást szolgáló programokat szerveznek kollégáiknak is.

Hónapokon át kizárólag egymással érintkezünk, előbb utóbb kiderül, ki meleg és ki nem. Mielőtt ide kerültem féltem tőle, hogy én leszek az egyetlen, aki a közösséghez tartozik, de tévedtem!” – mesélte Ewan Townsend szervező. A férfi hozzátette, gyerekkorában rengeteget segített volna önmaga elfogadásában, ha látta volna, hogy még a világ ilyen távoli helyén is így tudják ünnepelni az emberek a sokszínűséget és mindenki önmaga lehet. Bízik benne, hogy üzenetük sok vívódó tinédzserhez eljut és erőt ad nekik.

Previous post

10 dolog, amit tényleg nem tudtál a parfümökről

Next post

Rád vár életed menete