Sport

Az ukrán válogatott focista szerint a melegeknek nem kéne létezniük

fotó: Depositphotos

 

Az ukrán labdarúgó-válogatott játékosa, Artyem Beszegyin egy friss interjújában kijelentette, hogy szerinte a melegeknek nem is kéne létezniük, és hogy ő látni se bírja őket.

A sportvilágnak szentelt YouTube-csatorna, az Otdushivdushu ült le vele beszélgetni, ennek során kérdeztek rá, hogy ő támogatja-e a pride felvonulásokat:

„Természetesen nem. Először is, ez nem normális. Eleve nem is kellene, hogy létezzenek nem hagyományos irányultságú emberek. Vannak a fiúk, vannak a lányok, és ennyi.”

 

Arról is beszélt, hogy amikor egy térdsérülése után Spanyolországban lábadozott, elborzasztotta az ott tapasztaltak, zavarta, hogy láthatóak az LMBTQ szervezetek, hogy láthatóak a szivárványzászlók, és hogy azonos nemű párok kézen fogva sétálnak az utcán.

„Látni se bírom őket. Van egy kisfiam, és nem akarom, hogy úgy nőjön fel, hogy melegeket kelljen néznie.”

 

Beszegyin homofób kijelentései nem sokkal azután érkeztek, hogy a szintén ukrán válogatott focista, Bohdan Jevhenovics Butko arról beszélt, az azonos nemű párok miatt a világ egy felfoghatatlan irányba halad, és hogy ő maga nem fogadja el a melegeket. Butko zavaros okfejtésbe kezdett arról, hogy egy meleg focistának biztosan erekciója lenne az öltözőben, de ha ő ilyet látna, akkor nem csak megverné a játékost, de egyébként se nyújtana soha kezet egy meleg csapattársának.

Egyelőre nem tudni, számíthat-e valamilyen eljárásra Beszegyin az interjúja miatt az UEFA részéről, mert a szervezet elkötelezett az LMBTQ közösség és kisebbségek tiszteletben tartása mellett. Beszegyin megjegyzései ráadásul egy olyan időszakban érkeztek, amikor a labdarúgásban világszerte a fókuszba került az egyenlőség kérdése, és hosszú idő után épp a napokban coming outolt egy élvonalbeli focista az ausztrál Josh Cavallo személyében. A férfi fociban tapasztalható homofóbia miatt mára gyakorlatilag az utolsó sportág maradt, ahol a meleg játékosok továbbra is inkább a titkolózást választják.

 

 

Az osztrák női fociválogatott két játékosa is csókkal mutatta be barátnőjét

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin