Hírek

Az orosz fiatalok többsége elfogadó az LMBTQ-közösség felé

Egy új felmérés szerint Oroszország iskolásainak többsége igenis toleránsan áll az LMBTQ-közösséghez.

Talán nehezünkre esik ezt elhinni, hiszen legtöbbünk fejében Oroszországról a homofób kép él, de a Mikhailov & Partners által készített felmérés szerint a diákokat igenis foglalkoztatja környezetük épsége és toleránsak az LMBTQ-közösség felé – írja az Attitude.

 

 

A Kommerszant orosz napilapban publikált felmérés szerint körülbelül a résztvevők 13 százaléka szimpatizál a szexuális kisebbségekkel, 68 százalékuk tekinthető semlegesnek a kérdésben, és csupán 17 százalék válaszolta azt, hogy negatívan vélekedik az LMBTQ-emberekről.

Egy pszichológus, Alekszander Kolmanovszkij ennek alapján úgy véli, hogy az országban terjedő kirekesztő gondolkodást inkább felülről erőltetik, a vezető rétegből, és az nem a lakosság rétegeiből fakad. A felmérés a kormányellenes tüntetésekre is kitért, így kiderült, hogy a válaszadó diákok 70 százaléka hallott már a Moszkvában zajló tüntetésekről, de háromnegyed részük azt mondta, nem venne részt rajtuk.

Ennek oka lehet, hogy közel 67 százalékukat nem is érdeklik a politikai történések. Ezek után pedig egyáltalán nem meglepő, hogy ilyen hozzáállással nem foglalkoztatja őket a kormány működése, valamint az sem, hogy a kormány hogyan vélekedik az LMBTQ-közösségről. Ez főleg annak fényében lehet meglepő, hogy a résztvevő orosz diákok összesen 62 százaléka mondja magát hazafinak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin