Itthon

Az örökbefogadás kérdését elterelésként dobta be a kormány

Gábor és Károly 12 éve élnek együtt / fotó: JövőTV

Az örökbefogadást ideológiai alapon szigorító törvénytervezettel inkább hagyná árvaházban a kormány a heteroszexuális házaspároknak nem kellő gyerekeket, csak azok ne azonos nemű párokhoz kerüljenek. Emellett alkotmánymódosítással írnák át a család fogalmát. A témáról a JövőTV készített videós riportot.

Ebben megszólal például Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki a kormánypártok részéről agresszív arroganciát érzékel, és hogy csupán az érdekeiknek megfelelően takaróznak a gondosan kiválogotatott keresztény értékekkel. Kanicsár Ádám András újságíró és LMBTQ-aktivista arra figyelmezetet, hogy az egyre szűkülő szabadságjogokkal mindenki rosszul jár: minden megszülető gyermek egy autokrata országban fog felnőni.

Újbuda alpolgármestere, Barabás Richárd szerint a szivárványcsaládok ellehetetlenítése egy tudatos fedősztori, a kormány szándékosan dobott be egy nagyon megosztó, nagyon európaiatlan, nagyon felháborító témát. Ugyanígy gondolja egy 12 éve együtt élő pár, Károly és Gábor. Úgy érzik, egy politikai játszma gyalogjai, ahol áldozatként dobják be őket azért, hogy a Fidesz és elsősorban Orbán Viktor elfedhesse az ország bajait.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin