Egészség

Az örök igazság: Nem a méret a lényeg

Hosszú vagy rövid, vékony vagy vastag, férfiasságunk paramétereit pubertáskorunktól kezdve vizslatjuk, és figyelemmel kísérjük az évek során bekövetkező változásait. Úgy véljük, péniszünk mérete határozza meg, milyen férfiak is vagyunk igazán. Ki tudjuk ezzel elégíteni partnerünket? Tetszeni fog a barátunknak? Vajon mit szólnak mások, ha meglátják? Ilyen és hasonló kérdésekkel traktáljuk magunkat, pedig sokkal többet nyom a latba az, hogy hogyan használjuk, amink van, mintsem hogy milyen mélyre megy.  

Ki ne gondolkozott volna már azon, hogy egy testnevelés óra után, egy szaunában, vagy esetleg egy nudista strandon nem nézik-e kicsinek a lábai között himbálózó szerszámát? Zsebében pedig ott lapult egy „Dick Size” collstock, amivel alkalomadtán leellenőrizte, hogy fallosza nőtt-e egy centit tegnap óta.  

Persze nem meglepő, hogy a mai fiatalokban effajta gátlások alakulnak ki. A filmekben, a pornókban, de még a reklámokban is azt tolják a férfiak arcába, hogy mindenkinek, aki valaki, úgy dagad elöl a gatyája, mintha két pár zoknit rejtettek volna el benne. A neten felugró ablakok tele vannak pénisznövelő kütyüket áruló ajánlatokkal, de még a farokmérő-szalagon is olyan feliratok vannak 16 centiméter alatt, hogy „Ha-ha-ha”, „Little boy” (Kisfiú) és What have you thought?!” (Mégis mit gondoltál?!). Ezek után ki ne akarná felkötni magát, ha 15 centis pénisze épp az utóbbi kategóriába esik?  

Ennyire azonban nem érdemes túldramatizálni a méretbeli kérdést, pláne, hogy Magyarország az élen jár farokméretekben. Kis hazánkban az átlag méret 16,51 centi, ezzel az elsők között vagyunk Európában, de még a világon is. Utóbbi esetben a 16,1-17,9 centis kategóriába esünk néhány afrikai és dél-amerikai országgal karöltve. A legkisebb fütyije kevésbé meglepő módon a távol-keletieknek van átlag 12 centivel, őket követi 13-mal többek között Oroszország, Ausztrália, az Egyesült Államok és Írország. Ezután Kanada, a legtöbb európai ország, a skandináv országok, Dél-Amerika déli része és Észak-Afrika következik közel 15 centivel, majd az élvonal előtt 15-16 centivel helyet kap még Közép-Amerika és Dél-Amerika nagy része, több afrikai és nyugat-európai ország.  

Bizonyos hiedelmek szerint az országokban elérhető banán mérete is reálisan tükrözi az ott élők adottságait. Ezt bizonyítja, hogy Dél-Amerikában többnyire óriás méretű banánok vannak, míg Ázsiában elég kicsi ezeknek a gyümölcsöknek a mérete. Ez azonban nem reprezentatív, hiszen a banán a legtöbb helyen importtermék. 

Sajnálatos módon én is több éven át azoknak a táborát erősítettem, akik nem voltak megelégedve önmagukkal, ám ezzel szemben sosem gondoltam, hogy az élvezet mértéke a partnerem farkának nagyságától függne. Sőt, bizonyos méretek már taszítanak. Bár van valóságalapja a viccnek, mi szerint csalódás, ha egy hosszú pénisz vékony, és egy vastag cerka rövid, a lényeg az, hogy a gazdája hogyan használja. Míg egy kisebb mérettel is lehet óriási örömeket okozni, egy hosszú és vastag örömrúd is lehet kevésbé örömteli. 

Máthé Bence 

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus válaszol 

Egy férfi falloszának a mérete az illető férfiasságát szimbolizálja már hosszú évek óta. Gondoljunk a western-filmekre, amikor a cowboyok előre tolják a csípőjüket, vagy a harcosokra, amikor „visszatolják a hüvelyébe a kardot”. A pénisz és a fegyver párhuzama dominanciát sugall. A tekintély pedig annál nagyobb, minél nagyobb valaki kardja. Ha megfigyeljük, egy edzőterem öltözőjében mindig az vetkőzik le először és öltözik fel utoljára, aki nagy férfiassággal rendelkezik. Minél nagyobb a pénisz, annál esztétikusabb látványt nyújt, ellenben kell hozzá egy megfelelő befogadó fél. Ha a fallosz túl nagy, az már fájdalommal járhat, ugyanakkor a mikropénisz nem okoz örömöt. Melegek esetében is fontos a méret, hiszen a prosztata a férfiak G-pontja. Ugyanakkor az ánusz megfelelő tágítására van szükség a fájdalom elkerülése érdekében. 

Mindenesetre a pénisz méretét sokszor túlmisztifikálják, hiszen a hangsúly inkább azon van, hogy a gazdája hogyan használja azt. Túl nagy pénisz esetén egészségügyi problémák is felléphetnek,  mert a vérellátással gondok adódhatnak. Az örömszerzés szempontjából nem mindegy, hogy ki meddig bírja, és hogy egyáltalán bírja-e. A magyar férfiak többségének nincsen oka szégyenkezni, hiszen az átlag 16 centivel valóban Európa élvonalában vannak. Mi több, világszinten 12-14 centi az átlag – mindössze a Föld férfi lakosságának egy százalékát teszik ki azok, akik 19 centi vagy afölötti mérettel rendelkeznek. Ide pedig már Afrika is beletartozik. 

Ha valaki mégis szégyenkezne a mérete miatt, az orális szex minden fél számára örömöt okoz, függetlenül attól, kit mekkora fallosszal áldott meg a természet. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin