Hírek

Az LMBT-közösség is beszállt az Iszlám Állam elleni harcba

Több, mint két éve érkeznek a tragikus hírek az Iszlám Államból, ahol szisztematikusan gyilkolják az LMBT-embereket, különösen a meleg férfiakat. A közösség azonban úgy döntött, eddig és ne tovább.

No Title

No Description

Ezek a buzik fasisztákat ölnek” – olvasható a katonák által tartott molinón. A frissen alapított The Queer Insurrection and Liberation Army (TQILA, Queer Felkelés és Felszabadulása Serege) milícia tagjai Rakkában tartózkodnka, abban a szíriai városban, amely nemrég még az Iszlám Állam egyik fontos központja volt, jelenleg pedig folyamatosan folynak a harcok a város felszabadításáért. Azt nem lehet tudni, hogy az LMBTQ-tagozatnak hány tagja van, ugyanis ezt biztonsági okokból a szervezet nem hozta nyilvánosságra.

A szervezet angol nyelvű alapító nyilatkozata

A csoport az International Revolutionary People’s Guerrilla Forces (IRPGF, Nemzetközi Forradalmi Népi Gerilla Erők) nevű anarchista milícia LMBTQI+-tagozata. Az IRPGF egy ismert marxista-anarchista tömörülés, melynek tagjai a kurdok oldalán harcolnak. Az IRPGF egy egysége az International Freedom Battalion nevű törömülésnek (IFB, Nemzetközi Szabadság Zászlóalj), ami azokat a külföldről érkező harcosokat fogja össze, akik a kurdok oldalán harcolnak az Iszlám Állam ellen.

Az egység szóvivője, Heval Rojhilat arról beszélt a Newsweeknek, hogy számos elvtársuk már jelenleg is Rakkában harcol. A csoport azután alakult meg, hogy tagjaik elszörnyedve figyelték, ahogy fasiszták és szélsőséges erők világszerte a meleg közösségre támadnak, és számtalan embert gyilkoltak meg, arra hivatkozva, hogy „betegek, természetellenesek”.

Közleményükben nem csak a dzsihádistákra, de azokra a keresztény konzervatívokra is kitértek, akik a világ másik felén lépnek fel a meleg közösségek ellen.

Nem tudni, az LMBTQI egység mekkora erőkkel és intenzitásokkal vesz részt a Rakka felszabadításáért vívott harcokban, de ha csak kicsivel is hozzá tudnak járulni a terrorszervezet kiűzéséhez, az szép győzelem lehet azoknak a homoszexuális embereknek, akiknek az Iszlám Állam miatt kellett elmenekülniük Szíriából. Az TQILA tagjai azt tervezik, hogy a győzelem után saját, az IPRGF és egy szivárványos zászlót tesznek majd ki oda, ahol egykor az ISIS zászlaja lengett a városban.

Forrás: 444, Newsweek, Independent

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin