Egészség

„Az egészségügyben az emberen kívül nem számíthat semmi, így az orientáció sem.”

Egészségügyi kérdésekben többször adtak már tanácsot az Alfa Egészségközpont szakemberei magazinunk oldalain. Aktívan részt vettek a nemzetközi Movember Mozgalom bajusznövesztő kampányában, hogy felhívják a figyelmet a férfiegészségre és a prosztatarák felismerésének fontosságára, amely a férfiak egyik leggyakoribb tumoros megbetegedése. Emellett a szexuális úton terjedő betegségektől (STD) kezdve a lelki egészségig számos területen találkozhattatok már szakembereikkel, ez azonban csak a jéghegy csúcsa, mert tucatnyi szakterületen nyújtanak ellátást.
Az Alfa Egészségközpont ügyvezető igazgatójával, dr. Ludwig Tamással beszélgettünk intézményükről, és arról, hogy mit tudnak nyújtani az LMBTQ páciensek számára.

 

Milyen céllal alapítottátok meg az Alfa Egészségközpontot 2014-ben? Mik voltak az alapvető elvárásaitok az Alfával szemben?
A célunk az volt, hogy egy amerikai típusú, Magyarországon még nem létező, egészségügyi értelemben értett  „kismedencei” egészségügyi központot hozzunk létre a magasabb szintű betegellátás érdekében. Az egészségügyi rendszerben nagyon sok olyan, úgynevezett kismedencei egészségügyi problémával küzdő beteg van, akit nem, vagy nem megfelelően komplex módon kezelnek. Vagyis a cél az volt, hogy az urológia, bőrgyógyászat-STI, nőgyógyászat és infektológia vezető szakmai képviselői egy helyen rendelve, komplex megoldást adjanak a betegek részére. Ez jelenleg is megvan, olyan nívós szakemberek dolgoznak nálunk, akik nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten jegyzett szakemberek. Az alapítás után egy évvel elindultunk más szakterületek felé is, most már közel 15 szakterületen nyújtunk ellátást magas színvonalon.
Személy szerint az a célom, hogy a hozzánk forduló beteg gyorsan, kevés várakozási idővel, szakszerű ellátással, a problémáját meghallgatva kapjon orvosi kezelést/véleményt. Ez az, ami a mai egészségügyben hiányzik véleményem szerint. Az időfaktoron pedig életek múlhatnak.

Mit gondolsz, miben nyújt mást vagy többet az Alfa más budapesti magánklinikáknál?
A tapasztalatom az, hogy a betegek elvárása magas a magánklinikákkal szemben, ami érthető is. A beteg azért jön hozzánk, mert lehetőség szerint gyorsan szeretne választ az egészségügyi jellegű kérdésire, nem akar várni, és ami a legfontosabb, hogy az orvos meghallgassa és rá vonatkozóan hasznos információval lássa el. Ennek kívánunk megfelelni. Ez jelenti többek között azt, hogy az időpontfoglalásban igyekszünk mindig a beteg érdekeit szem előtt tartani, igényes, tiszta, kényelmes körülményeket biztosítunk a klinikán a hozzánk látogató betegeknek, ingyenes parkolást az épületünk alatti mélygarázsban. Valamint figyelmet szentelünk annak, hogy orvosaink szakmailag folyamatosan fejlődjenek és a betegellátás során ezeket alkalmazzák.

Milyen szolgáltatások elérhetőek jelenleg az Alfa Egészségközpontban?
A teljesség igénye nélkül, hisz felsorolni is nehéz az összes szakterületet: urológia, bőrgyógyászat, endokrinológia, nemi gyógyászat (STI,STD), nőgyógyászat, onkológia, ultrahang diagnosztika, kardiológia belgyógyászat és infektológia, pszichiátria, reumatológia, pszichológia, diabetológia, gyógytorna, érsebészet, neurológia, mediátor és komplex kivizsgálások.
Büszkék vagyunk rá, hogy azon nagyon kevés magán-egészségközpontok közé tartozunk az országban, ahol kardiológia szakterületen belül minden pacemakerrel/ICD-vel rendelkező beteget elláthatunk pacemaker/ICD eszközének kontrollvizsgálatán, mert ez ehhez szükséges speciális programozó számítógépek rendelkezésre állnak nálunk.
Továbbá teljes laborháttérrel dolgozunk, ami kényelmes, gyors, szakszerű és időt megtakarító lehetőséget ad a betegeinknek versenyképes árakon.

Milyen orvosokkal dolgoztok együtt?
Több mint 15 szakterület közel 45 orvosa elérhető nálunk, ami azért jelentős, mert az indulásnál 12 orvos volt a csapatban. Kivétel nélkül minden orvosunk jelentős kórházi/klinikai múlttal és tapasztalattal rendelkezik. Nem lenne helyes senkit sem név szerint kiemelni, mert mindegyikük kiemelkedő szakember, de azt elmondhatom, hogy orvosaink között nagy számban professzorok, tanszékvezető egyetemi tanárok, MTA-tag orvosok, intézetvezető professzorok, orvos-igazgató is megtalálhatók. Több orvosunk is bekerült a Haszon magazin TOP100 magyar orvosa közé.

 

 

Mely területeken kiemelkedő az Alfa Egészségközpont?
Úgy gondolom, hogy az urológia, bőrgyógyászat-STI, endokrinológia, kardiológia, nőgyógyászat, pszichiátriai és radiológia kiemelkedő terület. A nálunk praktizáló orvosok kiváló szakmai teljesítménye teszi ezt lehetővé, és az a kimagaslóan erős szakmai kooperáció, mely intézményünkön belül érezhető. Nagy előnyünk, hogy a hozzánk forduló pácienseket – bármilyen panasszal is érkeztek az első alkalommal – másik szakterületeken is ki tudjuk szolgálni, nem kell másik intézményt keresnie.

Milyen terveitek vannak a jövőben?
Szeretném, ha az Alfa Egészségközpont tovább erősítené budapesti szerepét és megkerülhetetlen szereplője legyen a fővárosi magánklinika-piacnak. Betegeink nagy része Budapest és vonzáskörzete területéről jön hozzánk, de igen jelentős része vidékről, ami azt jelenti, hogy a nálunk dolgozó orvosokért érdemes akár több száz kilométeres távolságot is megtenni.
Terveim között szerepel, hogy olyan rendszert alakítsunk ki, amiben a betegeink folyamatos minőségbiztosítással vehetnek részt az ellátásban, valamint megszerezni az európai egészségügyi ISO minősítést, amelyet a nagy nemzetközi biztosítók alkalmaznak, és amely a magyar egészségügyben olyan ritka, mint a fehér holló.

A hozzátok bejelentkező LMBTQ emberek számára mit tudtok nyújtani? Mi az, ami miatt úgy gondolod, hogy érdemes titeket választania?
Olyan diszkrét környezetet, megértő szakmai ellátást, hozzáértést, ami arról szól, hogy a közösség tagjai bizalommal, bátran fordulhatnak problémáikkal orvosainkhoz. Van különbség az egészségközpontok között. Ha az adott szakrendelés nincs napi szinten felkészülve a közösség problémáinak megoldására és orvoslására, azt a beteg megérezheti. Nálunk ilyen elő sem fordulhat. Ezért nem is szívesen használnám a melegbarát kifejezést, mert szeretném hinni, hogy ez meghaladott szó. Az egészségügy csakis emberbarát lehet, ahol az emberen kívül nem számíthat semmi, így az orientáció sem. Nem arról van szó, hogy speciális ellátást nyújtunk: csupán arról, hogy a nívós szakmai ellátás, melyet orvosaink biztosítani tudnak, mindenkinek jár!

 

ALFA EGÉSZSÉGKÖZPONT
1036 Budapest, Lajos u. 66., B lépcsőház, V. emelet

IDŐPONTFOGLALÁS:
+36 70 940 0099
(hétköznap 10.00-20.00)
Részletesebb információkért látogass el a www.alfaegeszsegkozpont.hu weboldalra.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin