Itthon

Az azonos nemű szülők nem pedofilok – megbüntették a HírFM rádiót

 

A Háttér Társaság is tett bejelentést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH), amelyben arra kérték a hatóságot, hogy vizsgálják ki a 2023 júliusában a HírFM rádióban leadott Háttérkép című műsorban a házigazdák által tett homofób megjegyzéseket. A hatóság 350 000 Ft bírság megfizetésére, és közlemény közzétételére kötelezte a jobboldali médiumot.

A korábban KarcFM-ként ismert csatorna adásában Gajdics Ottó műsorvezető és beszélgetőpartnerei – Bogár László és Boros Imre – hosszan ecsetelik az általuk erkölcstelen hanyatlásnak nevezett fejlődést Európában, és az azonos nemű párok örökbefogadását egyértelműen a pedofíliával azonosítják.

Az NMHH-hoz benyújtott kérelmében a Háttér Társaság hangsúlyozta, hogy az állítás tényszerűen hamis és tudományosan megalapozatlan, ezért alkalmas arra, hogy a szexuális kisebbségekkel szemben gyűlöletet keltsen.

A Médiatanács vizsgálta a kifogásolt műsort, majd hatósági eljárást indított a csatorna ellen, és november 21-én az eljárást lezárva megállapította, hogy a HírFM megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényt, hiszen megsértette ezzel az LMBTQI közösség emberi méltóságát. Ezért 350 000 Ft bírság megfizetésére és egy nyilvános közlemény közzétételére kötelezte a rádiót.

A kormánypárti kommunikáció évek óta aktívan és tudatosan igyekszik összemosni a heteroszexuálistól eltérő szexuális irányultságokat a pedofíliával.

Ugyanakkor a Háttér Társaság által rendelt reprezentatív közvélemény-kutatások eredményei szerint 2019 óta folyamatosan növekszik azok száma, akik egyetértenek azzal, hogy az azonos nemű párok is lehetnek jó szülők. 2023 őszén már a teljes magyar népességben 65% szerint lehetővé kellene tenni, hogy az azonos nemű párok is örökbefogadhassanak. Elsöprően magas, 76%-a a népességnek elítéli, ha egy politikus gyűlöletet kelt az LMBTQI emberek ellen.

Ezek az eredmények egyértelműen azt jelentik: a magyar emberek többsége elfogadó az LMBTQI közösséggel, a propagandatörvény és a hamis információk kormányzati szintű terjesztése ellenére is.

A Háttér Társaság fel kíván lépni az ehhez hasonló tévhitek és sztereotípiák ellen. Ezért “Emberek vagyunk, nem propaganda” címmel nyílt pályázatot hirdet, amire olyan szervezetek, gazdasági társaságok és magánszemélyek jelentkezését várja, akik együtt szeretnének küzdeni azért, hogy az LMBTQI-közösség stigmatizációját csökkentsék különféle kampányokon keresztül. A pályázati kiírás részletesen elérhető a projekt honlapján, a pályázatokat január 5-ig lehet leadni.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin