Itthon

Az azonos nemű párok örökbefogadása mellett érvelt a PestiSrácok

Pestisrácok
Képernyőkép az eredeti cikkről a PestiSrácok oldalán, archive.org-ból

Igen, teljesen rendben van, hogy azonos nemű párok is nevelnek gyerekeket – ezzel a címmel írt cikket a PestiSrácok.hu portálra Trombitás Kristóf megafonos influenszer – fedezte fel a Gulyáságyú Média.

A cikk nem volt hosszú életű a portálon, nagyon hamar eltávolították, az internet azonban nem felejt, megőrizte például az archive.org is. A cikkből a Mandiner is szemlézett, ez a változat cikkünk publikálásakor még elérhető.

A szélsőjobbos influenszer a vezércikkben azt írta: „Nem kétlem, hogy a gyermek pszichés fejlődésének jobb, ha apát és anyát lát maga körül, de abban meg biztos vagyok, hogy két anya vagy két apa sokkal jobb, mintha egy se volna”.

Ráadásul nem csak kiáll az azonos nemű párok örökbefogadása ellen, de egyenesen kijelenti, hogy a melegeket az ellenük irányuló lobbi teszi ellenséggé a konzervatívok szemében.

Trombitás azzal folytatja, hogy szerinte nem igaz, hogy a melegek nem fogadhatnak örökbe, egy azonos nemű pár bármelyik tagja megindíthatja az eljárást, és szerinte a jelenlegi rendszer úgy jó, ahogy van. „Az erőszakos térítésért, főleg, ha az a gyerekeket célozza meg, büntetés jár, de a szeretet nem kell magyarázni. Soha, sehol, senkinek” – írja  az eltávolított cikkben.

A Telex megkereste a PestiSrácokat, hogy miért törölték le a cikket az oldalról. Erre azt a választ kapták, hogy Trombitás kérésére vették le, mert „méltatlan bírálatok és mocskolódás” érte az írást. „Vezércikk rovatunkban valóban szerkesztőségi vélemények jelennek meg, de kollégáink és felkért szerzőink tág határok között gyakorolhatják a véleménynyilvánítás szabadságát, így többféle megközelítésnek is helyet adunk egy-egy adott témában” – írta a Telexnek Huth Gergely.

Trombitás cikke feltehetően annak apropóján született, hogy a napokban derült ki a KSH népszámlálási adataiból, hogy Magyarországon 2022-ben 4125 gyereket neveltek szivárványcsaládban. Az adatok alapján az elmúlt években megtriplázódott az ilyen családok száma.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin