Hírek

Az anglikán egyház eltörölheti az önmegtartóztatás esküjét meleg papjai számára

Az anglikán egyház általános szinódusa, a világszerte 77 millió hívet szolgáló anglikán unió parlamentje jövőre tárgyal egy máris vitát kiváltó javaslatról.

 

A női püspököket is engedélyező egyház leszbikus és meleg papokat is felszentel, akik akár bejegyzett élettársi kapcsolatban is élhetnek, a jelen szabályozás szerint azonban ünnepélyes fogadalmat kell tenniük, hogy tartózkodnak a szextől. Az érvényben lévő, 1991-es előírások szerint a papságnak tilos az azonos nemű testi szerelem megélése.

Az egyház LMBT tagozata, a Changing Attitude szerint ezzel az a gond, hogy amennyiben kiderül, a pap mégis él nemi életet, azt jelenleg csak a súlyos egyházi vétségnek minősülő esküszegésként tudják elbírálni. Emellett nem tartják életszerűnek a helyzetet amiatt sem, hogy magánemberként több püspök is áldását adta már meleg papja kapcsolatára.

A tervek szerint a jövőben nem köteleznék eskütételre a leszbikus és meleg papokat, de a lelkiismeretükre alapozva továbbra is elvárnák a tartózkodást a szexuális élettől.

A konzervatív papok ugyanakkor nem lelkesednek az ötletért, attól tartanak, hogy ezután már a meleg papok házasságát is engedélyezniük kellene. (GayStarNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin