Nagyvilág

Az amerikaiak többsége elutasítja a homofób és transzfób törvényeket

fotó: Tatiana Rodriguez

 

Az Ipsos reprezentatív felmérése szerint az amerikaiak többsége, 62 százaléka ellenzi azokat az LMBTQ-ellenes törvényeket, amelyek megtiltják, hogy a szexuális irányultság vagy a nemi identitás szóba kerüljön az iskolákban.

A téma aktualitását az adja, hogy Florida államban nemrég fogadták el a sokat bírált “Don’t Say Gay”, azaz “ne mondd, hogy meleg” formában emlegetett törvényt. Ez nem csak azt tiltja meg a tanároknak, hogy az LMBTQ-identitásokról beszéljenek az osztálytermekben, de arra ösztönzi az iskolákat, hogy bújtassák elő az LMBTQ diákokat a szüleiknek.
Mindezt arra hivatkozva, hogy a szülőket tájékoztatni kell minden olyan információról, amely “a tanuló mentális, érzelmi vagy fizikai jólétére” vonatkozik, beleértve a szexuális orientációt vagy a nemi identitást.

Emberi jogi aktivisták már korábban figyelmeztettek, hogy ez a törvény az LMBTQ-jogokat és a közösséggel kapcsolatos minden információt tabutémává tenne az iskolákban, hasonlóan az egykori brit 28-as paragrafushoz, valamint az orosz és a magyar úgynevezett “melegpropaganda-ellenes” illetve “gyermekvédelmi” törvényekhez.

A március 11-12-én felvett friss adatok szerint a floridaihoz hasonló törvényekkel kapcsolatos vélemények viszonylag egységesek az amerikai társadalomban. A többség kortól, iskolai végzettségtől, faji vagy etnikai hovatartozástól és szexuális irányultságtól függetlenül ellenzi az ilyen tilalmakat. Az egyetlen olyan csoport, amelyben többségi támogatást élvez, az a magát republikánusnak vallók csoportja, ahol 61 százalék támogatja.

 

 

Joe Biden védelmébe vette a transznemű fiatalokat évértékelő beszédében

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin