Itthon

Amikor Kövér Lászlónak ellentmond a valóság és a történelem

 

Az Országgyűlés elnökeként és a Fidesz alapítójaként Kövér Lászlónak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy itthon megindult a homofób uszítás a kormány részéről. A Magyar Hírlapnak adott interjújában most épp így emlékszik vissza arra, hogy ez a homofób hozzáállás már a kezdetektől fogva a pártjáé:

“Ha ugyanis valaki 1988 márciusában, a Fidesz alakulásakor azzal próbált volna szédíteni, hogy harminc év múlva a Nyugat részéről Magyarországgal szemben az egyik legfontosabb kifogás az lesz, hogy nem ad teret az LMBTQ- és hasonló jogok érvényesítésének, akkor nem értettük volna a fölvetést. Valószínű, előbb-utóbb rá kellett volna jönnünk, hogy nem viccelnek, és akkor vagy őket küldtük volna el melegebb éghajlatra, vagy többen úgy döntöttünk volna, hogy inkább megpróbálkozunk egy csendes, nyugodt polgári egzisztenciát építeni, semmint ebbe az ámokfutásba torkolló kalandba beleszállni.”

Ezekhez a mondatokhoz nem is tennénk hozzá semmi mást, csupán a szamizdat formában indult Mások magazinban megjelent mondatokat – az első fénymásolt, stencielezett számokat megőrizte a Háttér Társaság archívuma. Az alábbi nyilatkozatokat az 1990-es országgyűlési választásokra készülő Fidesz képviselői tették:

“Olyan társadalomban gondolkodunk, amelyben szabad emberek élnek és így mindazt megtehetik, ami nem sérti mások szabadságát. Egy szabad társadalomban valamilyen értelemben mindenki egy kisebbséghez tartozik. Nem lenne célszerű ezeket a kisebbségeket felülről, jogi úton kijelölni – hacsak az érintett kisebbségek ezt maguk nem igénylik.”

“Minden embert születésénél fogva egyenlőnek tekintünk.”

“A szexuális orientáció nem lehet szeleckiós szempont semmilyen foglalkozás betöltésénél.”

 

Úgy tűnik, érdemes lesz előkeresni a teljes számot.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin