Hírek

Alzheimeres nagymamája napjait aranyozza be a karanténban a meleg férfi

 

Miközben az emberiség jó része önkéntes karanténban csücsül odahaza, Tommy Ferris számára máshogyan változtak meg a mindennapok. A 31 éves férfi az Alzheimer-kórral élő nagymamájára vigyáz jelenleg, így kettesben zárták el magukat a külvilágtól az angliai Gloucestershire-ben. Az együtt töltött pillanatokat pedig videókban dokumentálja.

A 81 éves Nana Jean természetesen semmit sem tud a koronavírus-járványról, csupán az tűnt fel neki, hogy nincsenek meg a családtagok. Ahogy Ferris elmeséli, náluk nagy a család, Nana Jean közelében folyamatos a jövés-menés, a látogatások, ezek pedig most kényszerűen elmaradnak. Ezért máshogy szórakoztatja az idős hölgyet. A BBC honlapján elérhető videóban például együtt táncolnak az amerikai country-énekes, George Strait I Just Want To Dance With You című számára, vagy Ferris épp felcsap fodrásznak, és megigazítja a nagyi frizuráját. A különböző videók egyikében vacsora idején a nagymama arról beszél, hogy az unokája majd egy nap megnősül – ekkor Ferris közbeszól, hogy az nem fog megtörténni, és emlékezteti a nagyit, hogy azért, mert ő meleg.

 

 

A járvány kapcsán Ferris megosztja, hogy az önkéntes karantén rádöbbentette, hogy eddigi életében nem töltött elég időt a nagymamájával. Egyúttal felidéz olyan pillanatokat, amikor a tolószékben ülő nagyit egy kötéllel húzta a traktor után.

„Használjuk ki ezt a különleges lehetőséget arra, hogy elmélyítsük a kötelékeket azokkal, akikkel együtt élünk. Összpontosíthatunk magunkra, és javíthatunk a szeretteinkkel fenntartott kapcsolatainkon. Nevessünk, mosolyogjunk, és arra gondoljunk, hogy ez a vírus jó eséllyel olyan időszakot nyitott meg az életünkben, amiért egy nap hálásak lehetünk. Ez a mostani időszak hatalmas ajándék nekünk – úgy nekem, mint a nagyinak.”

Az együtt töltött idő jótékony hatása máshogyan is mérhető. Korábban két évig Ferris antidepresszánsokon élt, most pedig azt mondja, a nagymamájával töltött idő igazi terápia számára, amit fantasztikusnak tart. Egyúttal őszintén reméli, hogy a megosztott élményeivel a nézőket arra inspirálja, hogy a hirtelen támadt szabadidejükkel másokon segítsenek.

„Mehetsz orvoshoz és vehetsz be tablettákat, de történhet valami ilyesmi, és megváltozik a gondolkozásmódod. Emlékeztesd magad arra, hogy bár ez a válság félelmetes, de egyben számodra is remek alkalom, hogy valami csodálatosat tegyél azok számára, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.”

 


 

 

A nagyi beszólása mindent vitt az első azonos nemű esküvőn Ausztráliában

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin