Nagyvilág

Alkotója az amerikai nagykövetségeken szeretné lobogni látni a transz zászlót

Különleges kéréssel fordult Monica Helms az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő elnökéhez, Joe Bidenhez.

Helms, aki a transz közösség nemzetközileg is elismert és használt zászlajának megalkotója, valamint a haditengerészet veteránja, azt kéri, hogy a júniusi Pride Hónap idején az ország külföldi nagykövetségei ne csak a szivárványzászlót, hanem a transz zászlót is húzzák fel.

 

Monica Helms

 

A transz emberek számos országban ijesztő mértékben áldozatai gyilkosságnak, különösen Brazíliában, Mexikóban és számos afrikai, valamint latin-amerikai országban” – olvasható az elnöknek írt levélben. „Ha a nagykövetségeinken a szivárványzászló mellett ott lobog a transz zászló is, azzal erős üzenetet küldünk és reményt adunk az ott élő transz közösségnek: az Egyesült Államok tiszteli a transz közösséget.

Az elmúlt négy évben gúnyt űztek belőlünk és diszkrimináltak, ám az Ön érkezése a Fehér Házba mindannyiunknak reményt ad. Meg kell mutatnunk az ÖSSZES színünket a világnak és bízom benne, hogy ezek között ott van a világoskék, a rózsaszín és a fehér is” – írja Helms.

A levelet Facebook-oldalán is megosztotta:

 

 

Joe Biden eddig is szívén viselte a transz közösség helyzetét. Az általa létrehozott alapítvány 2019-ben kampányt indított a transz gyerekek elfogadásáért, egyik első elnöki rendeletével ismét lehetővé tette a transzneműek számára, hogy a hadseregben szolgáljanak és Rachel Levine személyében transz orvost jelölt egészégügyi miniszter-helyettesnek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin