Hírek

A transz gyerekek elfogadását hirdeti az USA volt alelnöke

A Biden Alapítvány, melynek alapítója Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok előző alelnöke, új kampányt indított, mellyel fel szeretné hívni a családok figyelmét a transznemű fiatalok elfogadásának fontosságára.

Az alapítványt Biden és családja hozta létre, hogy közösen harcolhassanak az emberek egyenjogúságáért, most pedig a Movement Advancement Project és a Gender Sprectum nevű LMBTQ csoportokkal karöltve elindította az Advancing Acceptance, azaz az Elfogadás elfogadása nevezetű kampányt – írja a PinkNews.

 

 

Fontosnak tartják, hogy a transznemű fiatalok jó kapcsolatot ápoljanak szüleikkel, családjaikkal, ugyanis egy 2016-os kutatás szerint azok a transznemű gyerekek, akiket támogat a családjuk és a körülöttük élők, ritkábban tapasztalják meg az olyan egészségügyi problémákat, mint a szorongás és a depresszió.

A tavalyi eredmények szerint az elfogadás mellett az segített a fiataloknak a legtöbbet, ha az általuk választott nevüket használhatták.

Túl sok család és túl sok transznemű gyermek élete ment tönkre, amiért a szülők nem fogadták el őket, és valaki olyanná akarták őket tenni, akiknek bőrében nem érzik jól magukat. […] Az Advancing Acceptance kampány adatokkal és erőforrásokkal szolgál, hogy segítsenek a családoknak megérteni, elfogadni és támogatni transznemű gyermekeiket” – nyilatkozta Ineke Mushovic, a Movement Advancement Project ügyvezető igazgatója.

Emily Hecht-McGowan, a Biden Alapítvány LMBTQ egyenlőségért felelős igazgatója szerint sokan nem értik, hogy azzal, amit mondanak vagy tesznek, nagyon is nagy károkat okozhatnak a transznemű fiatalok lelki világában, ami később komoly problémákhoz is vezethet.

Meg szeretnénk tanítani arra az embereket, hogy milyen fontos és gyógyító lehet az LMBTQ fiataloknak az, ha végre elfogadják őket.

 

 

Ezzel szemben éles kontraszt, hogy a jelenlegi alelnök, Mike Pence felesége egy, az LMBTQ közösséget elítélő iskolában kezdett tanítani:

 

Az LMBTQ közösséget előítélő iskolában kezd dolgozni az amerikai alelnök felesége

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Visszatér Sydney legendás szivárványszínű kereszteződése

Next post

Ádám&Dani – Mi az a passzív? – És egyéb LMBTQ fogalmak – 1. rész