Lifestyle

Alabamában betiltották a meleg esküvőt megörökítő rajzfilm epizódját

Alig egy héttel ezelőtt került adásba az 1996 óta futó, gyerekeknek szóló rajzfilm-sorozat, az Arthur legújabb része, melyben azonos nemű pár, Mr. Ratburn és szerelme esküvőjének lehettünk szemtanúi, az USA Alabama állama máris úgy döntött: nem szeretné televíziónézőit a „vendéglistára tenni”.

 

 

A Mr. Ratburn és a különleges valaki című epizódot minden probléma nélkül levetítette a PBS, ám felvették a kapcsolatot egy alabamai műsorszolgáltatóval, az Alabama Public Televisionnel (APT), és figyelmeztették: a sorozat új része talán aggodalmat válthat ki a nézőikből. Ezek után Mike McKenzie, az APT programigazgatója és kollégái megnézték az epizódot és meghozták döntésüket: nem vetítik le – írja a Pink News.

Az APT úgy vélte tehát, hogy elsősorban kiskorú nézőik nem nézhetik meg, ahogy Arthur általános iskolai tanára, a tortaimádó Mr. Ratburn oltár elé vonul élete párjával, Patrickkel, a csokoládékészítővel.

A szülők több mint ötven éve bíznak az APT-ben, és tudják, hogy olyan műsorokat sugárzunk, amelyek szórakoztatják, oktatják és inspirálják gyermekeiket. Döntésünk hátterében leginkább az állt, hogy bár arra bátorítjuk a szülőket, hogy gyermekeikkel együtt nézzék a televíziót, hogy aztán közösen megbeszélhessék, mit is tanultak az adott műsorokból, a legtöbben felügyelet nélkül hagyják őket, bízván abban, hogy az APT megfelelő filmeket és sorozatokat vetít. Arról nem is beszélve, hogy az Arthur célközönségénél fiatalabbak is nézhetik a sorozatot.

Ennek következményeként a gyerekek lemaradtak Mr. Ratburn esküvőjéről, és helyette az Arthur egy korábbi epizódját vetítette le számukra a csatorna. Nem ez volt az első eset, hogy az APT cenzúrázta a rajzfilm-sorozatot, ugyanis 2005-ben is kihagytak már egy epizódot, melyben Buster, a nyúl meglátogatott egy lányt, akinek két anyukája volt.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin