Egészség

Aktív kikapcsolódás a város szívében – Teszteltük a Go Active edzőtermet

A személyi edzőik tényleg a vendégeikkel foglalkoznak, csoportos órakínálatuk változatos, heti több mint 100 edzéssel várnak, emellett a kondiparkjuk hatalmas, és még jacuzzi, szauna, gőzfürdő és úszómedence is van. A város szívében, a Gozsdu-udvarban található Go Active Egészségklub minőségi szolgáltatásait teszteltük és bátran kijelentjük, hogy az egyik legjobb terem Budapesten. Árai azonban így sem magasabbak a hasonló méretű budapesti helyeknél. A vendégek egyharmada külföldi, igazi be- és elfogadó közeg vár rád, ha mellettük teszed le a voksodat. Szerintünk érdemes kipróbálnod – mi imádtuk.

Az idő pénz – tartja a mondás. Meg véges is, így nem szeretek sok időt tölteni utazással, ha munkáról vagy edzésről van szó. Így örültem, hogy a Go Active-ba (korábban Holmes Place – a szerk.) háztól házig körülbelül 25 perc alatt odaértem tömegközlekedéssel. Mivel a Gozsdu Udvar közepén található az egészségklub, a gyors odajutás a város legtöbb pontjáról biztosított.

 

 

A bulinegyed-beli elhelyezkedés másik hozadéka, hogy a vendégek körülbelül harmada külföldi. A teremben elfogadó közeg várja őket is, valamint bármilyen más kisebbséghez tartozókat. A Humen Magazint is gyorsan elkapkodják a recepcióról minden hónapban.

Az edzők kedvesek – amikor szembejöttek a teremben, előre köszöntek. Ezt egyébként büszkén hirdeti magáról a klub, az edzőiket próbálják úgy kiválasztani, hogy személyiségükkel minél több edzeni vágyót vonzzanak be: mind a személyi edzők, mind a csoportos óraadók. Utóbbiak rengetegféle edzést tartanak: vannak body and mind típusú órák (jóga, bodyART), funkcionális edzések (TRX, funkcionális köredzés), pörgősebb órák (Indoor Cycling, AfroBeat) és igazi gyilkos edzések (Extreme HIIT 45’, Street Workout) is. A felsoroltak csak egy részét képezik a kínálatnak, így érdemes szétnézni az órarendben. Ennyiféle mozgásformával könnyű sokoldalú, változatos heti egyéni órarendet összeállítani magunknak. Az edzők mindegyike beszél angolul, így külföldi ismerőseinket is nyugodtan elhívhatjuk velünk izzadni.

Ha inkább egyedül edzenél, akkor irány a hatalmas kondipark: szabadsúlyok, csigás gépek sokasága, valamint változatos kardió gépek várnak. A funkcionális részen a street workout elemeit is gyakorolhatod, vagy a TRX kötelek egyikével vezényelhetsz kőkemény edzést magadnak. Miközben magam is egy TRX-szel és egy kettlebell-lel dolgoztam a (jövő évi) strandformán, a közelemben több személyi edzés is zajlott. Jó volt látni, hogy az edzők tényleg maximálisan odafigyeltek a vendégeikre, a bemelegítésnél, a feladatok magyarázásánál és levezénylésénél is látszott, hogy maximálisan értenek a szakmájukhoz. A megjelenésük pedig teljesen hiteles. Mobiltelefont pedig maximum akkor láttam a kezükben, amikor időt mértek valamelyik feladatnál a vendégüknek.

 

 

Az utóbbi időben elkezdtem rendszeresen úszni, így öröm volt, hogy az edzés utolsó részét a medencében teljesíthettem. Bár egy profi úszónak lehet, hogy túl rövid lenne a medence, hobbi szinten tökéletes a három sávra osztott, nem túl mély, 18 méter hosszú medence.

Úszás után szerettem volna egy kis pihenőt, így roppant mód megörültem a gőzfürdőnek. Sokkal jobban szeretem, mint a szaunát, de sajnos a legtöbb teremben csak az utóbbi van. Mikor beléptem a gőzbe, egy kis kabinra számítottam csak, helyette azonban egy akkora szoba fogadott, amekkorával még wellness strandokon sem feltétlenül találkoztam. A nagy belmagassága miatt pedig három szinten tudunk leülni – érdemes egyre feljebb menni, kipróbálni, mennyire bírjuk az igazán forró gőzt. Van még jacuzzi és szauna is, mindkettőben sokan elférnek kényelmesen egyszerre.

Ami a bérleteket illeti, havi, háromhavi vagy éves tagság közül lehet választani. Az amúgy is széleskörű szolgáltatások mellett a tagsághoz jár egy funkcionális állapotfelmérés a tagság kiváltásakor, 2 db törölköző minden belépéskor, valamint 1 óra ingyenes parkolás a parkolóházban.

Aki járt már edzőteremben, tudja, hogy az egyik legkényesebb kérdés az öltözők és az öltözőszekrények nagysága. Utóbbiak mindegyikében 2-2 vállfa vár a Go Active-ban, amiért pluszpont jár, és bár szerintem megfelelő méretű maga az öltöző is, Murphy törvénye most is működött: valahogy egyszerre sikerült végeznem az összes szomszédos szekrénybe pakoló vendéggel.

Ha három dolgot kellene kiemelnem, amiért ajánlani tudom a termet: az a funkcionális részleg, a gőzfürdő és a közeg (edzők és vendégek egyaránt) lenne.

Zsebedits Patrik

Go Active Budapest

1075 Budapest, Holló utca 12-14, Gozsdu “C” Udvar

www.goactive.hu

hello@goactive.hu

+36 1 878 1302

FB: @goactivebudapest/

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin