Nagyvilág

Aktív amerikaifutballista coming outolt az NFL-ben

A közösségi médiában coming outolt Carl Nassib, a Las Vegas Raiders amerikaifutballistája. A 28 éves fiatalember történelmet írt előbújásával, hiszen ő az első, melegségét nyíltan felvállaló aktív NFL-játékos (National Football League).

Szeretném kihasználni a pillanatot és közölni, hogy meleg vagyok. Már egy ideje meg akartam tenni, és mostanra éreztem magam elég kényelmesen ahhoz, hogy kimondjam” – hangzik el a rövid videóban. Hozzáteszi, hogy kifejezetten zárkózott ember és nem a figyelemfelkeltés motiválta, hanem egyszerűen fontosnak tartja a láthatóságot.

Remélem, hogy egy nap az ilyen videókra és az egész coming out folyamatra nem lesz szükség, de addig is mindent megteszek azért, hogy egy olyan kultúrát ápoljak, ami elfogadó és együttérző” – mondja a felvételen. Nassib emellett 100 ezer dollárt adományoz a Trevor Projectnek, amely az amerikai LMBTQ-fiatalok körében az öngyilkosság megelőzésén dolgozik.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Carl Nassib (@carlnassib) által megosztott bejegyzés

 

Nassib a hatodik szezonját kezdheti meg a NFL-ben. A játékost a Telex beszámolója szerint 2016-ban draftolta a Cleveland Browns, majd két évet a Tampa Bay Buccaneersben játszott, mielőtt hároméves szerződést írt volna alá 2020 márciusában a Las Vegas Raidersszel.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin