Hírek

A világ legboldogabb országai védik LMBTQ közösségeiket

Összeállt a friss lista a világ legboldogabb országairól. Idén 156 országot rangsoroltak, és valószínűleg nem véletlen, hogy a TOP 10-ből kilencben törvény védi a helyi LMBTQ közösséget.

Az LGBTQ Nation cikkéből kiderül, hogy a tíz legboldogabb ország a következő: Finnország, Dánia, Norvégia, Izland, Hollandia, Svájc, Svédország, Új-Zéland, Kanada és Ausztria. Kivétel nélkül mindegyiküknél megfigyelhető az óvó és egyenlősítő igyekezet, mellyel a szexuális kisebbségek felé közelednek.

 

Pillanatkép a 2016-os bécsi pride felvonulásról

 

Természetesen nem mindenhol tökéletes a helyzet, hiszen Svájc, aki a hatodik helyen végzett, egyelőre nem garantál házassági egyenlőséget, csak bejegyzett élettársi kapcsolatot, és hivatalosan nem engedélyezi az azonos nemű pároknak, hogy közösen fogadjanak örökbe gyermeket.

Finnországban – amely a legboldogabb ország címet érdemelte ki – elvárják, hogy a transznemű embereket sterilizálják a nemi átalakító műtét előtt, viszont esély van rá, hogy e törvényt  hamarosan megváltoztatják.

Az előző négy év eredményeit összevetve elmondható, hogy Dánia, Svájc, Norvégia és Finnország mindig az első tíz között végzet. Nem mondhatja el ugyanezt magáról az Amerikai Egyesült Államok, amely egyre hátrébb csúszik a sorban zsinórban harmadik éve. Idén a 19. legboldogabb ország, a TOP 10-be még sosem került be, de 2012 óta erre egyébként sem látni nagy esélyt. Végül a sereghajtók olyan országok lettek, mint Afganisztán, a Közép-afrikai Köztársaság és Dél-Szudán.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin