Színes

A rendőrségen végezte az indiai filmsztár a meztelen divatfotók miatt

 

A New York-i Paper Magazine már több hírességet levetkőztetett, ezek közül Kim Kardashian pezsgős fotójával jó eséllyel még az is találkozott, aki se a magazinról, se Kardashianról nem hallott. A Paper még nyáron egy másik nagyágyút kapott le: bár az indiai filmsztár, Ranveer Singh neve itthon nem közismert, a színész az indiai Oscarnak számító Filmfare-díjból eddig ötöt begyűjtött, és jelenleg az egyik legjobban fizetett indiai színésznek számít. Itthon szélesvásznon eddig egyedül 2017-ben lehetett látni a Puskin moziban, amikor az éves indiai filmhét műsorában a történelmi közegben játszódó romantikus filmet, a Bádzsíráó Masztánít vetítették.

Singh egyedül egy fekete alsónadrágot viselt a fotózáson, majd pár kép erejéig még azt sem, a képeket pedig megosztotta az Instagramon. Igazi forró téma lett a képsorozat Indiában, ahol a férfi színészek nem meztelenked(het)nek: a félmeztelenség teljesen rendben, erre építenek is a filmekben, de legalább egy fürdőnadrágnak minden körülmények között maradnia kell a férfiemberen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ranveer Singh (@ranveersingh)

 

Ezért és Singh kiemelt személye miatt a teljes indiai média beszámolt a képsorozatról, ami gyorsan kiverte a biztosítékot a hagyományos értékek őrzőinél. Pár nap múlva a színészt feljelentették arra hivatkozva, hogy a fotókkal kimeríti a büntető törvénykönyv több szakaszát, például az obszcén anyagok terjesztését, azok fiatalokhoz való eljuttatását, de a képekkel a nők érzelmeit is megsértette „a női szemérem ellen irányuló cselekedettel”.

Különösen egy képpel volt gond, és érdekes módon az nem a szőnyegen hason fekvő fotó. A fő problémát az jelentette, amelyen megidézik Burt Reynolds 1972-es meztelenségét, mert a feljelentő szerint a képbe belenagyítva látható a színész intim testrésze. (Hogy ezt hogyan látta az illető, az rejtély, mi hiába nagyítottuk, nem sikerült kiszúrni.)

 

 

A Cosmopolitan 1972. áprilisi számában pózolt meztelenül Burt Reynolds, ami abban a korban óriási dolognak számított. Helen Gurley Brown, a lap szerkesztője a nők győzelmét látta ebben, ő akkor arról írt, hogy egészen addig a női magazinok férfi szerkesztői és tulajdonosai figyelmen kívül hagyták a nők vizuális étvágyát. A kép tabut döntött és új korszakot indított a női magazinok kiadásában. Reynolds később megbánta, hogy elvállalta a felkérést, az ominózus fotó ma pedig gyakran poénkodás tárgya.

A Hindustan Times arról ír, hogy a feljelentés miatt Ranveer Singh-et két órán át hallgatták ki a képek kapcsán a mumbai rendőrségen. A színész tagadta, hogy olyan képet töltött volna fel, amelyen az intim testrésze látható, állítása szerint ilyen kép a fotósorozat anyagait illegálisan felhasználva, képmanipulálással készülhetett. Ranveer Singh egyébként ruhában is bőven tud szexi lenni, annak idején a magyar interneten is futott egy kört a félmeztelenkedős videója a Ram-Leela című filmből.

 

 

De nem Singh az első bollywoodi színész, akinek meggyűlik a baja a meztelenséggel. 2007-ben a cenzorok a legszigorúbb, pornófilmeknek kijáró besorolással engedték volna a mozikba a Saawariya című filmet csupán azért, mert a férfi főhős, Ranbir Kapoor egy ablakban állva ledobta magáról egy szál törülközőjét, és egy pillanatra látni lehetett volna a hátsó felét. A forgalmazók ezt természetesen nem akarták bevállalni és inkább kivágták a másodpercnyi képsort a jelenetből:

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin