Színes

A Mikulás is tudja: a család az család!

A Szivárványcsaládokért Alapítvány mintegy egymillió forinttal támogatja a Menedékház Alapítvány munkáját. A civil szervezet kisfilmet is készített a MikulásGyár Mikulásával, melyben megkérdezték az ajándékhozót, hogy hányféle család létezik. A válasz? „Mint hópehely az északi sarkon, mint csillag az égen, mint csepp a tengerben. […] A család az család”.

 

 

A videó üzenete, hogy a szivárványcsaládok pont ugyanannyira szeretik a gyermekeiket, mint bármely másik család, csak az állam ebben nem támogatja őket. Az ilyen családban élő gyereket csak a hivatalosan bejegyzett szülője viheti orvoshoz, és csak őutána örökölhet a gyermek.

Az alapítvány a Kreatívnak úgy nyilatkozott, hogy „sajnos az ünnepek sok helyen nem a felhőtlen boldogságot jelentik, még akkor sem, ha a szeretet egyébként megvan. Az idei évben mi ezeknek a családoknak szeretnénk segíteni.” 

Éppen ezért a Micsoda család! című, 3–5 éves korosztálynak szóló mesekönyv bevételéből egymilló forintot adományoznak a Menedékház Alapítványnak, hogy az itt átmeneti otthonban élő gyerekeknek megkönnyíthessék a karácsonyt. A Menedékház Alapítvány átmeneti otthonában jelenleg 48 gyermek él, akik közül többen hajléktalanként töltenék az ünnepeket, ha nem lenne ez a lehetőség.

A kapott támogatásból az alapítvány gyermekpszichológust fog alakalmazni, hogy segítsen a gyerekeknek feldolgozni a nehézségeket, mivel sokan súlyos traumákon estek át. Például megélték az utcára kerülést, vagy hosszabb ideig nagyon nehéz körülmények között éltek.

 „Sajnos idén a rezsink drámaian megnőtt, ezért mi is fennmaradásért küzdünk. Ilyen körülmények között a talpon maradásért is küzdeni kell, és sajnos ilyen programokra önerőből nem jut pénz – pedig a kicsiknek óriási segítséget jelent. Miattuk örültünk nagyon a támogatásnak” – mondta Nagy Zoltán, a Menedékház Alapítvány igazgatója.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin