Itthon

Jogerős a szivárványcsaládos mesekönyv büntetésének megsemmisítése

A Pest Megyei Kormányhivatal tavaly júliusban 250 ezer forintos büntetést szabott ki, mert szerinte jelezni kellett volna, hogy a Micsoda család! című mesekönyv a „normálistól eltérő” családokat mutat be. A Líra Kiskereskedelmi Kft. – amely a kiadvány egyik forgalmazója – bírósághoz fordult, amely megállapította: jogszerűtlen volt a büntetés – számol be az Rtl.hu.

A kormányhivatal nem nyugodott bele az ítéletbe, és felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a döntés ellen, ám a Kúria elutasította a keresetet, így jogerős: a kormányhivatal büntetése jogtalan volt.

A jogerős ítéletről többek között a Szivárványcsaládokért Alapítvány is beszámolt Facebook-oldalán.

 

 

Úgy gondoljuk, a szivárványcsaládok Magyarország részei. A létezésük nem propaganda. Ha kiadunk egy róluk, és elsősorban az ő gyermekeiknek szánt mesekönyvet, az sem. A kötetben csak arról van szó, ami mindannyiunk számára fontos: a családról. Egyszerű, hétköznapi történéseket mutat be, kisgyerekek szemszögéből. A mesekönyv nem kötelező olvasmány: mindenki szabadon eldöntheti, hogy megvásárolja-e, vagy sem. Ahogy azt is, hogy a versbe szedett mesék kapcsán (a fordítás a József Attila-díjas Szabó T. Anna munkája) szeretne-e beszélgetni arról a gyerekeivel, hogy vannak olyan társaik, akiknek két anyukája vagy két apukája van – vagy sem” – olvasható a bejegyzésben.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin