Itthon

A magyar bíróság szerint összemosható a pedofília és a homoszexualitás

 

Egészen szürreális indoklással született ma másodfokú ítélet abban a perben, amely a Magyar Nemzet 2020. október 12-i írása nyomán indult. A cikkben Németh György azt írta, hogy „a Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz Leszbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk. Mert végül is erről van szó.”

A könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület a jó hírnév megsértése miatt a bírósághoz fordult, a bíróság első fokon a civil szervezetnek adott igazat. Ma azonban ezzel ellentétes ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán. A Labriszt képviselő Magyar Helsinki Bizottság jelezte, felülvizsgálati eljárást kezdeményeznek.

A szóbeli indoklásban a bíróság megemlítette, hogy maga Orbán Viktor miniszterelnök is lát kapcsolatot homoszexualitás és a pedofília között. Erről a miniszterelnök többször is beszélt, 2020. október 4-én adott rádióinterjújában összemosta a pedofíliát és a mesekönyvet, 2022. január 14-én pedig azt nyilatkozta a homoszexualitásról, hogy „aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”. A miniszterelnök állításával szemben semmiféle – szakmai – vita nem létezik a témában.

A Magyar Helsinki Bizottság megjegyzi, a friss döntés indoklásában meghökkentő kijelentés hangzott el. A bírói tanács szerint ugyanis mivel a pedofília is bántja a gyerekeket, és mert szerintük a mesekönyv is azt teszi, ezért a párhuzam nem lehet sértő. A szürreális indoklást tetézi, hogy az eljáró tanács nem közölte, milyen bizonyítékokat talált arra, hogy a könyv kárt tenne a gyermekekben, ami ráadásul a pedofília bűncselekményéhez lenne hasonlítható.

A bíróság a másodfokú ítéletben nem kötelezte bocsánatkérésre a Mediaworks napilapját, és sérelemdíjat sem állapított meg a Labrisznak. Rédai Dorottya, a Labrisz ügyvivője szerint a mai ítélet felmentést ad a manipulatív hazugságkampánynak:

„Másfél éve próbálnak besározni minket. De itt nem csak rólunk van szó. A népszavazási kampányban a miniszterelnök azóta is megtévesztő módon mossa össze az iskolai szexuális felvilágosítást, a homo- és transzszexualitást a pedofília bűncselekményével, miközben tudjuk, hogy ezen bűncselekmények nagyrésze a családon belül történik, és többségében a gyerekek heteroszexuális felnőtt hozzátartozói követik el. A bíróság mai ítélete felmentést és biztatást ad ennek az aljas, manipulatív hazugságnak és ezeknek az elkövetőknek. Nem igaz, hogy a homo- és transzfób népszavazás és politikai kampány gyerekeink védelmét szolgálja. A gyerekeket éppen attól a bántalmazástól és kirekesztéstől kell megvédeni, amit az ő védelmükben színleg fellépő gyűlölködő és felelőtlen politikusok képviselnek.”

 

“Nehéz nem látni az összefüggést a mai ítélet és az április 3-i homofób népszavazás között. A Fővárosi Ítélőtábla ítélkezési színvonala hasonló tárgyú ügyekben az utóbbi időszakban látványosan zuhan” – mondta Fazekas Tamás, a Helsinki Bizottság ügyvédje.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin