Itthon

A kormány nem hajlandó változtatni a homofób propagandatörvényen

fotó: Depositphotos

 

Az Európai Bizottság még a múlt héten levélben fordult a magyar kormányhoz a homofób propagandatörvény miatt. Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős biztosa tegnap arról beszélt, ha a Bizottság nem találja kielégítőnek a választ, akkor jogi síkra terelik az ügyet.

A magyar kormány pedig válaszolt, méghozzá azt, hogy nem áll szándékban semmiféle korrekció.

„A szülőkön kívül senki másnak nem szabad beleszólnia a magyar gyerekek szexuális nevelésébe” – olvasható abban a levélben, amelyet Orbán Viktor küldött Brüsszelbe, és amit olasz és spanyol lapok, például az El Espanol már látott. A törvénymódosítások után például 18 éven aluli fiatal nem találkozhat olyan filmekkel, sorozatokkal, médiatartalmakkal, amely „a nemváltást vagy a homoszexualitást jeleníti meg.”

Vera Jourová tegnap azt is jelezte, hogy azt tartaná a leghelyesebbnek, ha a törvény nem is lépne hatályba. Varga Judit igazságügyi miniszter közben a Facebookon írt hosszabban a Brüsszelbe küldött válaszlevélről.

Varga szerint a kifogásolt rendelkezés a kiskorú gyermekek védelméről és a magyar gyermekek neveléséről szól, és sem a brüsszeli bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket.

Mint írja, a kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal.

Emellett megjegyzi, és hogy a törvény nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik.

Varga Judit elegánsan elsiklik afelett, hogy a törvénymódosítás nagyon is vonatkozik az LMBTQ fiatalokra, akiknek a számát 5-10 százalék közé teszik, és akiket így a magyar kormány elzár a segítségnyújtástól és a számukra szükséges információktól.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin