Hírek

A katolikus LMBTQ csoportot nem engedik be a Családok Világtalálkozójára

Az írországi Dublinban tartják augusztus 21. és 26. között a katolikus egyház által szervezett Családok IX. Világtalálkozóját, amire Ferenc pápa személyesen is ellátogat.

 

 

A világ különböző pontjairól 32 LMBTQ katolikus csoportot összefogó The Global Network of Rainbow Catholics (GNRC) hálózat még áprilisban jelezte részvételi szándékát az eseményen, ami a család és a házasság fontosságáról szól. Választ ugyanakkor hivatalosan egészen augusztus elejéig nem kaptak, majd a rendezőbizottság egyik tagja jelezte, hogy „a rendelkezésre álló helyet illető bizonytalanság és egyéb logisztikai megfontolások miatt” nem fogadják a jelentkezésüket.

„Azt reméltük, támogatást nyújthatunk azon katolikus hívőknek, akiknek LMBTQ családtagjaik vannak. Sok családnak vannak kérdéseik arról, hogyan tudják a legjobban támogatni meleg és transznemű rokonaikat – az egyház tanítása a segítésről szól. És arról, hogyan maradjunk katolikusok”

– mondta a GNRC alelnöke, Ruby Almeida. Közben a vendéglátó Írország nyíltan meleg miniszterelnöke, a kereszténydemokrata pártot vezető Leo Varadkar már jelezte, beszélni akar a házassági egyenlőségről a pápával.

Augusztus 25-én érkezik az országba az egyházfő, akit Varadkar a dublini várban fogad hivatalosan. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, még nem tudja pontosan, miről fognak beszélni, de a családok sokszínűségéről biztosan fognak, ami az azonos nemű szülőket is magában foglalja.

 

 

https://humenonline.hu/magyar-egyhazakban-es-kereszteny-korokben-meleg-ember-urleny-kategoria/

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin