Nagyvilág

A homofób alelnök állama lehet a következő, ahol betiltják az átnevelő terápiát

Mike Pence még szűk egy hétig, január 20-ig az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, amikor is Kamala Harris átveszi tőle a hivatalt. Pence ezt követően valószínűleg több időt tölt majd szülőállamában, Indianában, amelynek 4 évig kormányzója és előtte 12 évig kongresszusi képviselője volt.

 

Mike Pence

 

Könnyen lehet azonban, hogy egy egészen más Indianába tér majd vissza. A helyi törvényhozás előtt van ugyanis egy javaslat, amely betiltaná az államban az átnevelő, vagy más néven reparatív terápiákat. A törvénytervezetet két demokrata képviselő, JD Ford és Sue Errington nyújtották be. Elfogadása esetén (az állam mindkét házában republikánus, azaz jobboldali kétharmados többség van) szankció lenne kiszabható mindazokra, akik e terápiák szervezésében, vagy kivitelezésében tevékenyen részt vesznek.

A sajtónak nyilatkozva Errington elmondta, hogy bár az indianaiak java soha nem is hallott ezekről a terápiákról, ő személy szerint is találkozott már olyan választókkal, akiket belekényszerítettek. Tehát a módszer bizonyítottan jelen van az államban. „Az ország minden jelentős egészségügyi és mentálhigiénés szervezete elítélte ezeket a terápiákat… Pénzügyi kockázata sincs, hogy betiltsuk őket, akkor hát miért ne tennénk?

Az USA 20 államában van betiltva jelenleg az átnevelő terápia. Mike Pence egykor kongresszusi képviselőjelöltként kifejezetten támogatta őket. Javasolta például, hogy a HIV prevenciós programokra szánt pénzeket csoportosítsák át ilyen terápiák finanszírozására.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár egyre több országban kerülnek betiltásra (például Svájcban, Ausztráliában, Kanadában, Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban), különösen a kiskorúaknak szántak, ahol szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája. Decemberben a világ 370 vallási vezetője közös nyilatkozatban kérte, hogy tiltsák be őket.

 

370 vallási vezető követeli az átnevelő terápiák betiltását

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin