Színes

A hindu hagyományok szerint házasodott össze egy indiai meleg pár

Az országban nem házasodhatnak az azonos nemű párok, ők azonban szerettek volna egy igazi esküvőt a családjukkal.

A divattervező Abhishek Ray és a digitális marketinggel foglakozó Chaitanya Sharma a hindu hagyományok szerint kötötte össze életét Kolkatában (régi nevén Kalkutta). Esküvőjüket különlegessé teszi, hogy Indiában nem létezik az egyenlő házasság intézménye, az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatot sem köthetnek, ők azonban mégis úgy döntöttek: a helyi hagyományoknak megfelelően igazi nagy lagzit tartanak a két családdal közösen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheitan Sharrma (@cheitansharrma)

 

„Végső soron a szerelem mindent legyőz, nem ismer korlátokat, kasztot, vallást, és ami a legfontosabb: nem ismeri a nemeket. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak, kezdd élni a saját életedet” – mondta Ray a The Times of India lapnak. Bár a legfelsőbb bíróság 2018-ban dekriminalizálta a homoszexualitást az országban, az azonos nemű párok jogi helyzete nem rendeződött.
„Először szkeptikusok voltunk, de aztán úgy gondoltuk, egy esküvői szertartás nem bűncselekmény. Egy esküvőn nem csak két ember házasodik össze, hanem két család összejöveteléről szól. Lehet, hogy a melegek házassága nem legális, de nekünk fontos, hogy ezt az eseményt a szeretteinkkel tartsuk, hogy megünnepeljük a szerelmünket. Azt hiszem, ez az első melegesküvő Kolkatában, és remélem, hogy több hasonló házasság követi, és idővel ugyanolyan természetes lesz, mint bármelyik másik esküvő.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheitan Sharrma (@cheitansharrma)

 

Indiában a mai napig természetes, ha a házasulandó feleket a család hozza össze egy elrendezett házasság formájában. Ez a gyakorlat olyan erős, hogy sok családban nem is nézik jó szemmel, ha a hagyományokat felrúgva valaki a saját feje után választ házastársat, és azt nem a családjára bízza. Sharma 2016-ban coming outolt a családjának: „Nem volt könnyű út, de sikerült megértetnem velük, és idővel elfogadtak olyannak, amilyen vagyok, sőt, elkezdtek támogatni. Amikor elmondtam nekik, hogy össze akarunk házasodni Abhishekkel, kezdetben volt ellenállás, ezért adtunk nekik időt, hogy feldolgozzák. Végül rájöttek, hogy ez a döntés sokat jelent számunkra és mindkettőnket boldoggá tesz. A dolgok innentől kezdve kezdtek a helyükre kerülni.”

A pár a Facebookon ismerkedett meg, és sokáig csak online barátok voltak. Két évvel ezelőtt aztán Ray meghívta a másik városban élő Sharmát Kolkatába, és az eredetileg két napra tervezett látogatásból két hét lett. Sharma emlékezett arra, hogy Ray romantikus eljegyzésről álmodozik, ezért a következő évben, amikor már komolyra fordult a kapcsolatuk, szervezett egy kirándulást Agrába, és a Tádzs Mahal előtt ereszkedett térdre a gyűrűvel a kezében.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cheitan Sharrma (@cheitansharrma)

 

Minden azért nem ment simán, nem volt könnyű olyan papot találni, aki vállalta volna az esküvői szertartást. Többeket is megkerestek, de senki sem akarta elvállalni. Végül Ray megkérte a saját családja papját, aki szerencsére rendkívül támogatónak bizonyult. Bár tartott tőle, hogy emiatt később mind a hívek, mind a többi pap részéről kaphat kritikát, mégis szeretett volna részt venni az általa tisztának és szerencsehozónak tartott szertartáson, mesélte Ray: „Azt mondta, hogy amit teszünk, az rendkívül progresszív, és precedenst teremt sok hozzánk hasonló pár számára. Úgy vélte, a mi esküvőnk bátorítani fogja őket, hogy előlépjenek és összeházasodjanak életük szerelmével.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin