Itthon

A Budapest Pride-ra hívja Novák Katalint a Párbeszéd

Ma indul a 27. Budapest Pride Fesztivál, ennek apropóján fordult kéréssel a Párbeszéd Novák Katalin köztársasági elnökhöz. A párt szóvivője, Újbuda alpolgármestere, Barabás Richárd egy személyes élmény felidézésével emlékezett meg arról, mennyire fullasztó tud lenni, ha egy LMBTQ ember nem talál információt saját magával kapcsolatban. Emiatt is lenne fontos, ha az államfő megmutatná, valóban minden magyar elnöke szeretne lenni:

„Novák Katalin köztársasági elnök, ha már annyit beszélt arról, hogy az egész nemzetet képviseli és szeretne valamilyen fajta egységet megjeleníteni, nagyon sokat segítene az ország sebein, ha például tiszteletét tenné valamelyik pride-rendezvényen.”

 

 

Ma kezdődik a Pride Fesztivál – A Párbeszéd kéréssel fordul Novák Katalin köztársasági elnökhöz

Ma kezdődik a Pride Fesztivál – A Párbeszéd kéréssel fordul Novák Katalin köztársasági elnökhöz

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2022. június 23., csütörtök

 

A politikus arról is beszélt, hogy nincs alternatívája az elfogadásnak: „Szeretnélek biztatni titeket, hogy a szeretetnek, a nyitottságnak és a felszabadulásnak talán időnként, időszakosan korlátot szabhat a gyűlölettel teli hatalom, de végső soron a szeretet mindenképpen győzni fog.” Barabás Richárddal még áprilisban készítettünk hosszabb interjút, azt ide kattintva olvashatjátok.

 

„Egy életünk van és jogunk van hozzá, hogy kiteljesedjünk benne”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin