Nagyvilág

A brit LMBTQ fiatalok majdnem felét foglakoztatta tavaly az öngyilkosság gondolata

Döbbenetes eredményre jutott az LGBT HERO brit jótékonysági szervezet, amely a szigetország LMBTQ fiataljai körében végzett felmérést arról, hogyan érintette őket a 2020-as év, a koronavírussal járó bezártság és fokozott magány.

A 2273 megkérdezett 33 százaléka, tehát minden harmadik mondta, hogy foglalkoztatta tavaly az öngyilkosság gondolata. Ez az arány még magasabb, ha a 25 év alattiakat nézzük: 46 százalék.

Hat százalék ténylegesen kísérelt is meg öngyilkosságot. Míg a ciszneműek között ez az arány 4 százalék, addig a transzneműek körében háromszor ekkora, 12 százalék. A 18 év alattiak körében 14% és közülük 53 százalék transznemű, tehát minden második.

Az LGBT HERO megállapítása szerint a legtöbb fiatalnak a fő gondot a bezártságban az okozta, hogy nem tudta ugyanúgy kifejezni magát, mint korábban azt megszokhatta. A válaszadók 14 százalékának a felmérést megelőző egy hónapban egyáltalán nem volt kontaktusa más LMBTQ személlyel.

LMBTQ emberekként szükségünk van rá, hogy találkozzunk egymással, legyenek saját helyeink, biztonságban érezzük magunkat és ki tudjuk fejezni magunkat. Mindezt elvette tőlünk a bezártság és a bizonytalanság azzal kapcsolatban, vajon visszatér-e eredeti formájában mindaz, amit megszokhattunk” – Ian Howley, a szervezet vezetője.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin