Lifestyle

Érkezz a randira stílusosan! (x)

 

Az ősz beköszöntével nemcsak a nyári kalandoknak intettünk búcsút, de egyúttal felkészülünk az őszi élmények gyűjtésére is. A nyári emlékektől persze nem kell megválnunk, azok a hidegebb napokon is velünk maradnak, amikor már visszatértünk a városba, a rendes kerékvágásba, és az ilyenkor néha már szó szerint szürke hétköznapokba. Sőt, nemcsak az időjárás változik, de a nyár után még a randiappokon is felváltják a turistákat a helyi erők.

Nem véletlen, hogy ilyenkor gyakrabban kerül a kezünkbe a telefon és keressük a szerelmet, hiszen egy hűvösebb őszi estén sokkal jobb valakivel összebújni, közösen filmet nézni – és egy ilyen ismerkedésből később még bármi is alakulhat. De mindezt természetesen megelőzi az első randi.

Az első randi pedig mindig egy fontos momentuma egy ismerkedésnek, ezért abszolút nem mindegy, hogy milyen programot tervezünk, hogyan öltözünk fel, és sokszor azt is alaposan eltervezzük, hogy az első találkozón mit akarunk megosztani magunkról a másikkal. Az emberi kapcsolatokban az első benyomás rendkívül fontos – ez egy randi esetében hatványozottan igaz, hiszen ez alapján döntjük el, hogy egyáltalán akarunk-e időt tölteni a másikkal, vagy – nem szép dolog, de – hogy esetleg valami mondvacsinált indokkal inkább lepattintjuk, hogy elkerüljük a későbbi kínos pillanatokat. És ez természetesen fordítva is igaz lehet, ezért fontos a stílusos megérkezés is.

 

Az egyik első randim alkalmával például kitaláltam, hogy elviszem a randipartnert libegőzni. Mivel a belvárosban élek és dolgozom, ezért nincs szükségem állandó jelleggel autóra, viszont úgy raktam össze a programot a fejemben, hogy elmegyek érte kocsival, és utána azzal megyünk tovább. Ilyen esetekben nekem a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás a car sharing. Általában is a wigo-t használom, aminek az az egyik oka, hogy nagyon sok autó érhető el a városban, továbbá a flottában több randi-kompatibilis autó is található, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont ilyenkor. A nagy kedvenceim között van például a Mini Cooper, a Mercedes A-osztály vagy a Peugeot 308, amelyek mindegyike általában elérhető közelségben van hozzám.

A randi hosszát – főleg az első randi esetében – nehéz előre belőni, ezért kifejezetten előnyös, hogy a wigo esetében nem kell előre megadnunk, hogy mennyi időre szeretnénk bérelni az autót, hanem a bérlés végén az applikáció a számunkra legkedvezőbb percalapú vagy órás csomagokkal kalkulál. Így amiatt sem kell aggódnunk, ha esetleg hosszabbra sikerülne a randi, vagy esetleg minket pattintanak le korán – vagy ha egyenesen felültetnek minket (helló, ghosting!)

De ha esetleg olyan jól alakul a randink, hogy éjszakába nyúlóan maradunk a másiknál, akkor semmiképp se felejtsük el előtte lezárni a foglalást! Akkor sem kell aggódni, ha ezt nem tesszük meg, ugyanis 6 órás foglaláson túl már átlépünk a kedvező, 1 napos kategóriába, így reggel ugyanúgy autóval térhetünk haza.

Viszont a legfontosabb szabály, hogy mindig rendeltetésszerűén használjátok az autókat, vigyázzatok a kárpitra, és úgy hagyjátok ott utazás után, ahogy ti is szeretnétek felvenni legközelebb.

 

A cikk a Humen és a Nelson Flottalízing Kft. tartalmi együttműködésének keretében valósult meg.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin