Hírek

5 hónapon keresztül zseniálisan verte át a közösségi médiát egy drag queen kísérletében

A brit drag queen és sminkmester, Alexis Stone az egész internetet átverte 5 hónapon keresztül, és mindenkinek megtanított egy fontos leckét: ne ítélezzünk. Remek sztori jön.

Alexis Stone brit drag queen és make up artist leginkább azzal futott be a köztudatba, hogy valódi mesterként sminkelte ki magát hírességekké, egészen addig, míg ő maga is híresség nem lett.

Itt például láthatjuk Cherként:

https://www.instagram.com/p/BmnpH0on1Yo/?utm_source=ig_embed

Stone aztán 2018 közben leszokott minden káros szenvedélyéről, mely már alapvetően becsülendő teljesítmény, majd készített egy videót, melyben bejelentette, hogy lelki békéjének az tenne jót, ha átműttetné az arcát. Mint kihangsúlyozta, nem azért akar magának új arcot, hogy felvágjon vele, hanem egyszerűen ez jelentené számára a boldogságot és józanságot. Új arcát elmondása szerint hónapokon keresztül tervezgette.

https://www.instagram.com/p/BpCDPfAHWMa/

Kicsit később aztán Stone kitett egy posztot, melyen láthattuk, hogy arcán már ott vannak a jelölések a műtéthez és el is köszönt követőitől, állítva, hogy a gigászi plasztikai beavatkozás után pihenésre lesz szüksége és néhány hétig elbújik a külvilág elől. Az indok érthető volt: ha valaki, aki egy szinten az arcából él és teljesen átszabatja azt, nem csoda, ha nem akarja úgy mutogatni, hogy tele van hegekkel, forradásokkal és puffadásokkal. Na meg minden bizonnyal egy gyógyuló arcnak nem igazán tesz jót a smink sem, ami sminkmestereknél elengedhetetlen kellék. A műtét utánról azért még kaptunk egy képet – és mindenki láthatta, hogy valóban komoly beavatkozásról van szó.

https://www.instagram.com/p/BpCoK22nx2e/

Majd eltelt a néhány hét és Alexis Stone visszatért. Bár eredeti arcát nem fedte fel, de drag queenként látva, rengeteg sminkkel is mindenki rájöhetett arra, hogy valóban új arcot kapott. Sokak szerint nem is emberi arcot. Az arc valóban meglepő volt: elképesztő nagy ajkak, furcsa szemek és valahogy minden aránytalannak tűnt. De Stone állította: életében nem volt még ilyen boldog és kiegyensúlyozott, hogy megvalósíthatta álmát és azt az arcot viselheti, amire vágyott.

https://www.instagram.com/p/BqAbaGMBDkX/

Az internet viszont kiakadt. Alexist több ezren támadták meg új arca miatt. Volt aki kommentben mondta el kritikáját, de volt aki direkt üzenetet írt a sminkmesternek, hogy elmondja: borzasztóan néz ki. Ám annyinál nem álltak meg az emberek, hogy Stone-t csúnyának nevezték: szörnyetegnek titulálták, rengeteg kérdőjelezték meg mentális egészségét, és volt, aki nyíltan a férfi öngyilkosságát jósolta meg.

https://www.instagram.com/p/Bq7rB-9BGuo/

Stone pedig közben nem csak újabb és újabb képeket posztolt új arcáról, de folyamatosan okította is az embereket arról, hogy nem szabad más emberek külsejét nyilvánosan kritizálni, csúnya dolog valaki önbizalmát így rombolni és alapvetően senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki hogy néz ki, vagy milyen döntést hoz a saját arcával és saját külsejével kapcsolatban. A gyűlöletáradat viszont nem állt le. A rajongók pedig fogytak. Év végén a sminkmester egy kis összeállítást is mutatott a kommentekről.

„Az arcod el van b—-a! Gyönyörű voltál, mielőtt ilyen szörnyeteg lettél”

„Mikor a mentális betegségnek sok pénte van…”

„Haver ez ijesztő. Miért tettél ilyet az arcoddal?”

„Azt hittem egy égési sérült”

„Hülye vagy, ember.”

„Olyan jól néztél ki korábban… tönkretetted az életet és nincs visszaút.”

December 31-én aztán Alexis Stone kiposztolta THE STONE AGE című videóját, melyben újra láthattuk már nem is olyan új arcát, amit aztán a videó végén… levett magáról.

THE STONE AGE | Alexis Stone

Alexis Stone X The Créme Shop | Reinvention Sheet Mask | Coming Soon. Make sure to follow @TheCremeShop on Instagram for live updates and be the first to kno…

Mint kiderült, az új arc sose létezett. Az új arcot Stone David Marti Oscar-díjas sminkmesterrel alkotta meg, csak azért, hogy elvégezhesse 5 hónapos kísérletét arról, hogy rajongói, akik elmondásuk szerint imádták munkásságát, hogyan reagálnak arra, ha idoljuk hoz egy döntést, aminek súlyos következményei vannak, ám ezekhez a következményekhez egyedül neki van köze. A tömeg maximum egy dolgot tehet meg: támogatja és segíti.

https://www.instagram.com/p/BsFzRKJhp9C/

Ám mint az megjósolható volt, a tömeg nem így tett. Több ezer ember bukott meg az elfogadás leckéjéből és mutatta meg azt, hogy az interneten teljesen jogosnak érzik azt, hogy beleszóljanak bárki személyes döntésébe és úgy alkossanak arról véleményt, hogy eszükbe sem jut, hogy az illetőnek fájdalmat okozhatnak. Miután Alexis Stone személyében valamilyen szinten mindenképpen közszemélyről beszélünk, az is jogosnak tekinthető, hogy az emberek véleményt formálnak megjelenéséről. Ám ezt nem így kell, ahogy tették.

Alexis Stone átverése csodásan mutatta meg azt, amit mindannyiunknak meg kell tanulni. Lehet, hogy valaki kilométerekre vagy mérföldekre van tőlünk és sose fogjuk megismerni élőben, de ettől még nem üvölthetjük bele telefonkijelzőnkön vagy a klavatúránkon keresztül azt, hogy csúnya, szörnyeteg, beteg, őrült vagy hogy öngyilkos lesz.

Az utcán sem teszünk ilyet. Csak azért mert a közösségi médiában elbújhatunk profilunk mögé és szabadon mondhatunk bármit, ez nem azt jelenti, hogy ezt mindenképpen meg is kell tennünk. A monitor és kijelző másik végén ugyanis egy másik érző személy ül, akit az ilyen kommentek tönkretehetnek. Ha pedig valakiről azt feltételezzük, hogy mentális problémája van, végképp nem szerencsés pont ezt a feltételezést fegyvernek használni és leőrültezni az illetőt.

Az interneten emberek vannak. A bántó szavak, az érzelmentes, intoleráns támadások és a túl kemény kritikák valódi emberekhez jutnak el és valós következményei lesznek.

Nem szabad mindent beleüvölteni az éterbe és habzó szájjal gyűlölni mindent és mindenkit. Egyszerűbb elfogadni a másikat. Vagy ha valami nem tetszik, tovább menni.

Alexis Stone bebizonyította, hogy ez máig nem működik emberek sokaságánál.

Oh és összehozott közben egy közös üzletet a The Creme Shoppal és lesz egy saját Netflix műsora is.

https://www.instagram.com/p/BsGb1RXhkVL/

Gaged.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin