Egészség

39 évesen elhunyt az egyik legismertebb amerikai HIV-aktivista

Elhunyt Hydeia Broadbent, a HIV-vel született aktivista, aki a kilencvenes évek közepén az akkor még halálos ítéletnek számító vírusra való figyelemfelhívás egyik vezéralakja lett. Hydeia először 6 évesen szerepelt a televízióban, hogy beszéljen a diagnózisáról.

A halálhírt édesapja, Loren Broadbent osztotta meg a nyilvánossággal: „Nagy szomorúsággal kell értesítenem mindenkit, hogy szeretett barátunk, mentorunk és lányunk, Hydeia ma elhunyt, miután születése óta HIV-vel élt. Annak ellenére, hogy élete során számos kihívással kellett szembenéznie, Hydeia eltökélt maradt abban, hogy a HIV-vel és AIDS-cel kapcsolatos felvilágosításon keresztül reményt terjesszen„.

Hydeia 1984-ben született Las Vegasban, és biológiai szülei a kórházban magára hagyták. Végül Loren és Patricia fogadták örökbe, a HIV-fertőzést csak 3 éves korában diagnosztizálták nála.

12 éves korára Hydeia már szerepelt az Oprah, a Good Morning America és a Nickelodeon műsoraiban, félelmet nem ismerve beszélt státuszáról milliók előtt, és nemzetközi szinten is hangot és láthatóságot adott a HIV-vel és AIDS-szel élő embereknek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hydeia Broadbent (@hydeiabrodbent) által megosztott bejegyzés

 

Az aktivistaként eltöltött évek alatt Hydeia megkapta az Amerikai Vöröskereszt Spirit Award és Essence Award díjait, valamint 2008-ban és 2011-ben is szerepelt az Ebony Magazine 150 legbefolyásosabb afroamerikai listáján.

Hydeia nemrég motivációs előadó és aktivista lett. Küzdött a megbélyegzés ellen, és felvilágosításokat tartott a tájékozott döntéshozatalról, valamint a biztonságos szexuális gyakorlatokról.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin