Kultúra

2015 coming outjai

2015 termékeny év volt a coming outok szempontjából, a hullám valószínűleg az Egyesült Állaomkban elfogadott házassági egyenlőség miatt indult el. Tekintsünk kicsit vissza az elmúlt évre és nézzük meg, hogy kik voltak idén a legjelentősebb emberek, akik előbújtak.

Leo Varadkar

Májusban tartottak a szavazást a házassági egyenlőségről, melynek jót tett, hogy az ír egészségügyi miniszter, Leo Varadkar, egy rádiós műsorban vallotta be, hogy meleg.

Árvai Péter

Árvai Péter neve sokaknak lehet ismerős, hiszen az egyik legismertebb magyar cég, a Prezi, alapítója. A februári Forbesban vállalta fel nyíltan a magyar nagyközönség előtt, hogy a férfiakhoz vonzódik.

Miley Cyrus

Mylie Cyrus már nagyon nem az a lány, akit anno a Disney Hanna Montanajaként megismerhettünk, mind magánéletében, mint a színpadon extrémen viselkedik. Nyáron árulta el az Elle magazinnak, hogy pánszexuális.

Gus Kenworthy

Az idei év talán leghíresebb comming outját Gus Kenwothy tudhatja magáénak. Az amerikai olimpikon az ESPN magazin címlapján hozta a világ tudomására, hogy saját neméhez vonzódik.

Reid Ewing

A Modern Családból megismert Reid Ewing nemrég beszélt arról egy interjúban, hogy meleg. Ewing állítása szerint azonban ez nem is volt valódi coming out, hiszen szexuális beállítottságát sosem rejtegette mások előtt.

Krzysztof Olaf Charamsa

A Vatikánban dolgozó pap kisebb bombát robbantott, amikor a nyílvánosság elött felvállalta, hogy meleg és együtt él egy spanyol férfival. A Vatikán hozta megszokott bigott formáját és az atyát kirúgta állásából és megfosztotta tanári címeitől.

Mr. Smithers

Bár eddig is egyértelmű volt a dolog, idén végre nyíltan is felvállalta melegségét a Simpson családból megismert Mr. Smithers.

Keegan Hirst

Keegan Hisrt az első angol profi rögbi játékos, aki nyíltan felvállalta, hogy meleg. Hirst coming outja azért is érdekes, mert a férfinak felesége és két gyereke is van.

Barabás Richárd

Forrás: 444.hu

A magyar politikusok között is volt valaki , aki idén coming outolt. Barabás Richárd, a PM egyik legismertebb aktivistája, nyáron árulta el Facebookon a követőinek, hogy meleg.

Bill Kennedy

Fotó: AP
Fotó: AP

Az NBA játékvezetője azután volt kénytelen felvállalni homoszexualitását, hogy egy meccsen egy kiállított sportoló lebuzizta. Ezzel ő lett az NBA történetében a második nyíltan meleg játékvezető.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin