Hírek

Világszerte elfogadóbbak a leszbikusokkal, mint a melegekkel

A leszbikusokhoz való hozzáállás világszerte sokkal pozitívabb, mint ahogy a meleg férfiakhoz viszonyulnak, és ezt egy felméréssel is bebizonyították.

A felmérést a Social Psychology and Personality Science-en tették közzé, és huszonhárom országban vizsgálták – mind a nyugati, mind a nem nyugati társadalmakban -, hogy mennyire elfogadóak az emberek a meleg férfiakkal és a leszbikus nőkkel.

 

 

A felmérésben részt vett országok teljes listáját a Pink News is közzé tette: Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Magyarország, India, Olaszország, Japán, Mexikó, Peru, Lengyelország, Oroszország, Dél-Afrika, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Törökország és az Egyesült Államok.

Az eredmények összességében arról számoltak be, hogy mind a huszonhárom országban kevésbé viszonyultak negatívan a leszbikus nőkhöz, mint a meleg férfiakhoz. Ettől függetlenül akadtak olyan országok, mint például India vagy Spanyolország, ahol a meleg férfiakhoz és a leszbikus nőkhöz való hozzáállás nagyjából megegyezett. A legnagyobb eltérést Oroszországban és Magyarországon mérték – Magyarországon a PornHub 2019-es jelentése szerint egyébként is tarolt a leszbikus pornó.

A kutatásban arra is kitértek, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel vélekednek negatívan a szexuális kisebbségekről, és egyben ők is azok, akik több diszkrimináció áldozatául esnek. Ahol pedig a nők nem nézték jó szemmel az LMBTQ-közösséget, ott leginkább a leszbikusokkal szembeni ellenszenvüket fejezték ki.

„Csak Kínában, Franciaországban és Olaszországban volt rá példa, hogy a férfiak rosszabbul álltak a leszbikus nőkhöz, mint a heteroszexuális nők. Mexikóban és az USA-ban pedig a nők voltak előítéletesebbek leszbikus társaikkal szemben. […] Úgy látjuk, hogy néhány országban – mint például az USA-ban – a férfiak és a nők hozzáállása nem különbözött sokban a meleg férfiak iránt.”

A kutatók úgy gondolják, bármilyen negatív hozzáállás a szexuális kisebbségek felé csakis abból eredhet, hogy akadnak, akik szerint a meleg férfiak és a leszbikus nők veszélyeztetik a hagyományos nemi normákat.

A huszonhárom országból a spanyolokat találták a legelfogadóbbnak a melegekkel és leszbikusokkal, míg Oroszországban éppen az ellenkezőjét erősítették meg. Amikor pedig a nyugati és keleti országok szerint vizsgálták az emberek hozzáállását, megállapították, hogy általánosságban a nyugati országok sokkal pozitívabban vélekednek az LMBTQ-közösségről.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin