HírekLifestyle

Videó: Azonos nemű párok is szerepelnek egy fájdalomcsillapító reklámjában

A Johnson&Johnson által gyártott Tylenol #HowWeFamily kampányának részeként készült el lenti videó. 

o-TYLENOL-COMMERICAL-facebook

A reklámban a következő kérdések hangzanak el: “Mikor gondoltál magadra először egy család részeként? Amikor szerelmes lettél? Amikor megházasodtál? Vagy amikor gyerekeid lettek?” Először három hetero párt, illetve a gyerekeiket mutatják, majd jön a következő kérdés: “Mikor kellett először harcolnod azért, hogy családként tekintsenek rád?” Ekkor pedig csupa olyan ember vonul fel, akik a tradicionális család fogalmába nem feltétlenül férnek bele: leszbikus gimis pár, eltérő bőrszínű vőlegény és menyasszony, örökbefogadó szülők és a gyerekeik, nevelőapa a feleségével és annak lányával, egyedülálló anya, és végül egy meleg pár a kisbabájukkal. A kisfilm végső konklúziója pedig a következő: “Nem az a lényeg, hogy kit szeretsz, hanem hogy hogyan.”

Manoj Raghunandanan, a Johnson&Johnson senior marketing-igazgatója a következőt nyilatkozta a videóról: “Az emberek számára a legfontosabb a családjuk és az egészségük. A valóság az, hogy a családok máshogy néznek ki és épülnek fel, mint korábban, és mi ezt a tényt szeretnénk megünnepelni. Mi egy családi márka vagyunk, egy ikonikus amerikai márka, és a jövőben is a családokat szeretnénk szolgálni, mert szerintünk fontos, hogy reflektáljunk arra, mit jelent ma a család fogalma.” 

Dustin Lance Black, a reklám rendezője egy külön YouTube-videóban beszélt munkájáról. “Ahhoz, hogy az emberek megismerkedjenek a világ sokszínűségével, igazi családokkal kell találkozniuk. Mindent együttvéve teljesen lényegtelen a szülők neme, a családtagok bőrszíne, a vallásuk, a társadalmi hátterük – minden családnak hasonló hétköznapi gondjai vannak. A szülők a legjobbat akarják a gyerekeiknek, vigyázni akarnak egymásra, és olyan otthont szeretnének teremteni, ahol mindenki biztonságban érzi magát és boldog. Az ilyen otthonok a szeretetre épülnek.”

2-families-tylenol

Nem ez az első alkalom, hogy a Tylenol reklmájában azonos nemű pár szerepel: “For What Matters Most” (Ami a legjobban számít) című kampányukban egy leszbikus pár szerepelt a családjukkal: a pár egyik tagjának volt férje, illetve az ő gyerekeik váltották fel Norman Rockwell amerikai festő egyik ikonikus képének vacsoraasztalnál ülő – természetesen hagyományos – családját.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb