Nagyvilág

Veréssel és ördögűzéssel „gyógyították” a melegséget az egyházi iskolában

 

12 hónapig tartó adatgyűjtés és nyomozás után a kanadai rendőrség átadta az ügyészségnek a Legacy Christian Academy ügyét, miután a keresztény magániskola 18 egykori diákja tett panaszt fizikai erőszak, kényszerítés, traumatizáló szertartások és személyi szabadság megsértése miatt.

Az intézményben történteket súlyosbítja, hogy a kanadai legfelsőbb bíróság 2004-ben megtiltotta a testi fenyítés alkalmazását a tanárok számára, az egykori tanulók szerint az azonban legalább 2010-ig tovább folyt az iskolában.

A CBC News beszámolója részletesen említi például Coy Nolin esetét, akit az iskola vezető tisztségviselői ördögűzési szertartással és veréssel akartak „kigyógyítani” a melegségéből. A nyomozás során Nolin elmondta, miután az iskolában többen is jelezték az igazgatónak, hogy biztosan meleg, a fiút magához hívatta az iskolaigazgató. A több óráig tartó vallatás során az igazgató ördöginek és förtelmesnek nevezte a diákot és felfüggesztette a hallgatói jogviszonyát, majd ezután az iskola több vezető tisztségviselőjével együtt közölte, felkeresik majd az otthonában, hogy „meggyógyítsák” és megszabadítsák a „meleg démonaitól”.

A tinédzser és az édesanyja beleegyeztek a látogatásba, de nem voltak felkészülve arra, ami várt rájuk. Az iskola négy tisztségviselője szabályos ördögűző szertartás alá vetette a fiút a család nappalijában, kezüket rátéve üvöltöztek, kántáltak, míg a látványtól leblokkolt édesanyának nem engedtek beleszólást a történtekbe, aki az egyik sarokban sírni kezdett.

Miután az ördögűzés véget ért, az igazgató a térdére fektette a fiút és elfenekelte – ez a büntetési mód rendszeres volt az iskolában, de nem holmi paskolásként kell elképzelni. Egy nagy méretű fa ütővel végezték olyan erővel, hogy zúzódások maradtak utána, Nolin pedig nem tudott sántítás nélkül járni utána.

„Ez volt életem egyik legrosszabb napja. Még most is sokkol, ha csak rágondolok. Ez bántalmazás volt. Ez egy gyűlölet-bűncselekmény volt.”

 

Az iskola a CBC-nek küldött nyilatkozatában azt állítja, hogy a Coy Nolin és mások által tapasztalt homofóbia ma már nem létezik az intézményben: „Az LMBTQ+ kérdésekkel kapcsolatos álláspontunk az, hogy minden diákot szívesen látunk az iskolánkban, és arra törekszünk, hogy minden diák számára biztonságos környezetet biztosítsunk, ahol fejlődhet és megtanulhatja azt, hogy kinek teremtette őt Isten… Elkötelezettek vagyunk egy olyan környezet megteremtése mellett, ahol mindenkit megbecsülnek, és ahol méltósággal, szeretettel és tisztelettel bánnak. Ezért mi soha nem büntetnénk a diákokat szexuális orientációjuk vagy nemi identitásuk miatt.”

Azt állítják, hogy az iskola ma már egy más hely, mint akár csak néhány évvel ezelőtt is volt, sok új munkatárs és vezető került azóta az intézménybe. Nolin és a panaszt tevő többi diák szerint azonban ez nem igaz, és a visszaélésekben szerepet játszó személyek még mindig az intézményben dolgoznak.

Amíg a volt diákok az igazságszolgáltatásra várnak, legalább azt szeretnék elérni, hogy a tartományi kormány befagyassza a magániskolának szánt támogatásokat és megvonja az intézménynek adott adókedvezményeket.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin