Hírek

Válik a metodista egyház az egyenlő házasság miatt

 

Egyházszakadás jön az Egyesült Metodista Egyházban. Az egyháznak világszinten 80 millió híve van, és 13 millós amerikai táborukkal ők adják az USA második legnagyobb protestáns felekezetét. Mivel már évtizedek óta nem tudtak megegyezni az azonos nemű párok házasságának megítéléséről és az LMBTQ papok felszenteléséről, ezért az egyház vezetői január harmadikán úgy döntöttek, jöjjön az egyházszakadás.

Ha az egyház májusi világkonferenciája is jóváhagyja, akkor az egyház két ágra válik: egy tradicionális metodista és egy progresszív metodista ágra. A tradicionalisták továbbra is elutasítják majd az azonos nemű párok házasságát és az LMBTQ papok felszentelését, míg a progresszívok mindkettőt engedélyezik.

Az egyház püspöki tanácsa pénteken Washingtonban a válást úgy ítélte meg, hogy ez a legjobb megoldás arra, hogy rendezzék a köztük lévő nézetkülönbségeket. A Guardian Thomas Bickerton püspököt idézi, aki maga is részt vett a válási tervezet kidolgozásban, és aki szerint az egyházszakadással baráti formában tudják levezényelni a válást.

“A megegyezés olyan sorvezetőt biztosít számunkra, amely tiszteletben tartja a különbözőségeinket, tiszteletben tartja a folyamatban résztvevőket, és lehetőséget biztosít a folytatásra, hogy megéljük a krisztusi tanításokat.”

A tervek szerint a tradicionalista ág válna ki és hozna létre új egyházat a maradó progresszívok anyagi támogatásával. A helyi gyülekezetek számára lehetővé tennék, hogy maguk döntsék el, melyik felekezethez kívánnak tartozni, és az egyházi vagyonukat is vihetik magukkal az új szárnyhoz.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin