Hírek

Újabb brit profi rögbijátékos coming outolt

Sam Stanley elmondás szerint már egészen kicsit korától kezdve érezte, hogy valahogy más, mint a többiek. 

Sam-Stanley1

„10 vagy 11 éves lehettem, amikor észrevettem, hogy más vagyok, mint a barátaim” – nyilatkozta Stanley. – „Nem akartam elfogadni, mert azt gondoltam, hogy másnak lenni nem helyes. Volt egy barátnőm és azt gondoltam – ahogy sokan mások -, hogy majd elmúlik.”

Valószínűleg többek között Keegan Hirst rögbijátékos két héttel ezelőtti előbújása inspirálta a 23 éves sportolót arra, hogy felvállalja a nagyvilág előtt szexualitását. Így most már mind a két nagy rögbitípusnak – a 13 fős csapatban játszott ligarögbinek és a 15 fős uniós rögbinek is – van nyíltan meleg, aktív játékosa az Egyesült Királyságban.

A londoni székhelyű Eaing Trailfinders játékosa hozzátette: A dolog egészen addig problémás lesz, ameddig nem bújik elő még több közszereplő és sportoló. Valószínűleg még évekbe fog telni, de reméljük, hogy minél több ember szedi össze a bátorságát.”  

A sportág legelső meleg „fecskéje” Gareth Thomas volt, aki még 2009-ben coming outolt: abban az évben a legbefolyásosabb meleg személyiségnek választották az Egyesült Királyságban.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin