Hírek

Törölték az orosz honlapot, ami a melegek levadászását kínálta

 

Több mint egy éve került a köztudatba egy orosz honlap, ami segített látogatóinak „levadászni” és kínozni az országban élő LMBTQ közösség tagjait. Most azonban úgy tűnik, megelégelték a homofób agressziót, és eltávolították az internetről.

A játékként is becézett honlap a Fűrész című horrorfilmen alapult, és arra bíztatta látogatóit, hogy töltsenek fel minél több információt az általuk ismert LMBTQ emberekről, köztük fényképeket és elérhetőségeket, hogy minél könnyebben rájuk lehessen találni, majd megtámadni őket – számol be róla a Pink News.

A „játék” a Chechnya comeback címet viselte, ezzel is utalva a Csecsenföldi terrorra, ami az LMBTQ közösséget sújtja, és ahol közel 200 meleget börtönöztek be 2017 nyarán, és 26 ember életet vesztette.
A weboldal használata azonban nem volt ingyenes. Megkérték az árát, hogy emberek információkat tölthessenek fel, valamint annak is, ha valaki azt szerette volna, hogy a honlap karbantartói eltávolítsanak bizonyos adatokat. És bár a „játék” most megszűnt, üzemeltetői továbbra is ismeretlenek.

„Annak ellenére, hogy a média mekkora figyelmet szentel az ügynek, a bűnüldöző szervek még mindig nem tettek semmit annak érdekében, hogy megtalálják az úgynevezett játék alkotóit és igazságszolgáltatás elé állítsák őket”

– nyilatkozta az Orosz LMBT Hálózat. A hálózat arra bíztatja az embereket, hogy vegyék fel a kapcsolatot az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB) és a főügyészséggel, hogy a tudtukra adják: az erőszakra buzdítás nyílt formája elfogadhatatlan.

Egy személyazonosságát titokban tartó orosz leszbikus nő korábban elárulta, hogy nem ez volt az egyetlen honlap, ami veszélyt jelentett az LMBTQ közösségre, és jelenleg is több megtalálható az dark weben.

„Ez egy eléggé népszerű játék a heteroszexuális orosz férfiak körében. Valamilyen formában már 2007-2008 óta jelen volt az interneten, de akkoriban még kisebb, zárt csoportokban volt elérhető. Most azonban semmiféle védelmet nem kap az LMBTQ közösség. Akár fényes nappal is ránk támadhatnak.”

Az ország melegpropaganda-törvénye számtalan módot ismer arra, hogy elnyomásban tarthassa az orosz LMBTQ közösséget, többek között megakadályozza a tüntetéseket és felvonulásokat. A törvényt 2013-ban vezették be, hogy megakadályozzák a LMBTQ közösség támogatását és az “életstílusuk” népszerűsítését. Diszkrimináció-ellenes törvények nincsenek Oroszországban, így semmi sem gátolja meg az embereket abban, hogy a Chechnya comeback-hez hasonló honlapokat hozzanak létre.
 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin