Hírek

Tom Daley: „Dustin miatt folytattam a műugrást”

A Times-nak adott interjúban a sportoló több titkot is felfedett szerelmi életéről, coming outjáról és profi sportolói karrierjéről. Lássuk, mi az az öt dolog, ami mindenképpen újdonság lehet!

British athlete Tom Daley, left, and U.S screenwriter Dustin Lance Black arrive for the Battersea Power Station Annual Party at a central London venue, Wednesday, April. 30, 2014. (Photo by Jonathan Short/Invision/AP)
Fotó: Jonathan Short/Invision/AP

1. Majdnem feladta a műugrást
Miután a 2012-es londoni olimpián meg kellett ismételnie egy ugrást, mert a villogó vakuk elvonták a figyelmét, Tom Daley PTSD-ben (poszt-traumatikus stressz-szindrómában) szenvedett, amivel hónapokig járt pszichológushoz. „2012 után nagyon nehezen kezdtem el újra edzeni. Elvesztettem a motivációmat. Azt gondoltam, hogy soha többé nem akarok műugrással foglalkozni és részt venni még egy olimpián. Abba akartam hagyni és hétköznapi tinédzserként élni az életem” – mondta a jelenleg 22 éves sportoló.

2. Dustin Lance Black miatt nem hagyta abba a sportot
„2013-ban hatalmas mélyponton voltam, aztán megismerkedtem Dustinnal, és arra jutottam, hogy tovább kell csinálnom azt, amiben sikeres vagyok, mert máskülönben nem tudom lenyűgözni.” Habár természetesen a pszichológiai kezelésnek is döntő szerepe volt a változásban, az új szerelem hatalmasat lendített Daley hozzáállásán: „Hirtelen sokkal boldogabb lettem attól, mert mellettem volt. Elmúlt a zavarodottságom, mert ő mindenben támogatott.” 

3. Az anyukájának egy családi sütögetésen coming outolt
Daley nem kerülgette a forró kását, amikor az előbújásról volt szó: magával vitte Dustint egy családi összejövetelre, és egy csendesebb pillanatban megkérdezte az édesanyjától, mit gondol róla. „Szerintem jófej, finom burgereket süt” – mondta az anyukája, mire Tom elmondta neki, hogy együtt járnak. Az édesanyja nagyon lazán fogadta a hírt, ami miatt a sportoló mind a mai napig nagyon szerencsésnek érzi magát.

4. Az iskolában sokszor homofób csúfolódások céltáblája volt
„Úgy gondoltam, hogy azért buzizik mindenki, mert ez a megszokott. Nem vagyok benne biztos, hogy tényleg köze volt a szexualitásomhoz, de ma már végképp nem zavar, ha valaki csak úgy beszól. Rinocéroszbőröm van.”

5. Tom és Dustin egyszerre akarták eljegyezni a másikat
A pár 2015 októbere óta jár jegyben, és talán nincs is szebb bizonyíték arra, mennyire összeillenek, mint hogy mindketten meg akarták kérni a másik kezét. „Úgy alakult, hogy mind a ketten vettünk egy-egy gyűrűt a másiknak” – mondta Daley. – „Sokáig vártunk a megfelelő pillanatra, aztán rájöttem, hogy ez tulajdonképpen nem számít, és végül a házunkban lévő vendégszobában tettem fel neki a kérdést.” 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin