Hírek

Tízezrek gyűlölik a Manchester United szivárványszínű karpántjait

Néhány hónappal ezelőtt a brit Stonewall LMBTQ-jogi szervezet felhívást tett közzé a sport világában: egy-egy jelképes, szivárványszínű kiegészítő hordásával (legyen az kar, vagy csuklópánt, esetleg bokamelegítő) fejezzék ki támogatásukat a szexuális kisebbségek irányába. 

Bár a kezdeményezést számos nagy múltú, akár világszerte is ismert szervezet támogatja és átvette, egyelőre úgy tűnik akadnak olyan sportklubok, különösen a labdarúgás területén, ahol a homofób szurkolók elnyomják a támogatók hangját.

A The Guardian számolt be róla, hogy a szolidaritási cselekedet heves ellenérzéseket váltott ki az Arsenal, a Chelsea és a Manchester United rajongói között, akik az egyesületek Facebook-oldalán hangot is adtak heves tiltakozásuknak.

Mondj nemet az LMBT-re„, „Isten Ádámot és Évát teremtett, nem Ádámot és Lukakut„, „Gaychester United„, vagy „A labdarúgás egészséges sport. Az LMBT életstílus egészségtelenné teszi” – olvasható a kommentek között. 

A Stonewall sportért felelős igazgatója, Kirtsty Clarke elmondta, csak a Manchester United hivatalos közösségi oldalain több, mint 43 ezer gyűlölködő hozzászólást számoltak össze. (A Manchester United játékosai szivárványszínű, összetűzött zsinórokat hordanak.)

Az ügyhöz a szintén érintett Arsenal szóvivője annyit tett hozzá, büszkék a Rainbow Laces kezdeményezés támogatására és remélik, hogy ezzel is tudják az egyenlőséget népszerűsíteni. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin