Hírek

Tíz év börtönt kaphat a szivárványcsaládokat posztoló iráni nő

Az iráni Rah-e Dana hírújság számolt be róla múlt hétfőn, hogy vádat emeltek Shahindokht Molaverdi ellen az alábbi pontokban: rezsimellenes propaganda terjesztése, erkölcstelenségre és prostitúcióra való felbújtás, valamint titkosított információ és dokumentumok terjesztése a nemzetbiztonság veszélyeztetése céljából.

Az Iszlám Büntető Törvénykönyv 639-es paragrafusa szerint bárki, aki erkölcstelenségre, vagy prostitúcióra ösztönöz, illetve felbújt, egytől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

 

Shahindokht Molaverdi

 

De mi valójában az asszony bűne? Először ő maga sem volt tisztában vele, a hírekből kellett megtudnia, hogy egyáltalán vádat emeltek ellene. Irán legfelsőbb bírójának hivatala aztán levélben tájékoztatta: május 15-én Molaverdi a Telegram közösségi oldalon megosztotta az ENSZ Családok Nemzetközi Napja alkalmából készített poszterét, amelyen többek között két szivárványcsalád is látható – tehát azonos nemű párok gyerekekkel.

 

A Telegram-bejegyzés

 

Bár a család felépítése változott az elmúlt évtizedekben, ám az Egyesült Nemzetek Szervezete máig a társadalom fő alkotóegységének tekinti” – olvasható az aláírásban, hozzátéve, hogy válságok idején különösen fontos a védtelen családok támogatása. A szigorúan vallásos Iránban, ahol a homoszexualitást halállal büntetik,  hatalmas felháborodást váltott ki a bejegyzés.

Molaverdi bejegyzése deviáns és büntetendő homoszexuális családokat ábrázol” – írta például a Mashregh News az eset kapcsán. Bár a nő végül eltávolította a bejegyzést, a nyomozás így is megindult ellene. A közösségi médiában sokan azt követelik, hogy hasonlóan járjon, mint a bibliai Lót felesége: kövezzék halálra a homoszexualitás reklámozásáért.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin