Színes

Tévés lelkipásztor: A melegek hordjanak figyelmeztető feliratot a homlokukon

fotó: TBN

 

Vidám vasárnapi pillanatokat okoz az amerikai szélsőjobbos tévés lelkipásztor, Andrew Wommack és a szélsőjobbos vallási aktivista, Janet Porter beszélgetése. Wommack műsorában, a Truth & Liberty Livecast adásában beszélgettek LMBTQ kérdésekről, többek között a kaliforniai kormányzó-jelöltet, a transznemű Caitlyn Jennert is felemlegetve.

A vallási aktivista közölte, hogy ő imádkozik “Bruce Jennerért, aki most a Caitlyn Jenner nevet használja”, és az öngyilkosságok ellen is imádkozik, ami előfordul azokkal, “akik elköteleződnek ilyesmivel” – mármint a transzneműséggel, számol be róla a Right Wing Watch. Itt vágott közbe a tévés lelkipásztor, aki közölte:

“A homoszexuálisok körében háromszor akkora az öngyilkossági arány, mint a heteroszexuálisoknál, és ha a transzneműeket nézzük, akkor csak még magasabb. Ez egy nagyon önpusztító életmód. Húsz évvel kevesebbet élnek a homoszexuálisok, mint a heteroszexuálisok. És ahogy tudjátok, a dohányzás átlagosan hét évvel rövidíti meg az ember életét, így a homoszexualitás háromszor rosszabb, mint a dohányzás. Egy címkét kellene a homlokukra tenni: “Ez veszélyes lehet az egészségre” felirattal.”

 

A történelem során volt már arra példa, hogy felcímkézzék a melegeket, de nem biztos, hogy egy lelkipásztornak a nácik rózsaszín háromszöge felé kellene venni az irányt. A várható életkort és az öngyilkossági arányokat pedig éppen az a depresszió, lelki bántalmazás befolyásolja leginkább, amely az elutasítottság miatt éri az LMBTQ közösség tagjait – és amihez a hasonló megnyilvánulásaival a lelkipásztor maga is hozzájárul.

 

 

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin