Hírek

Teljesen fizetősek lesznek a randiappok

A kérdés csupán az, hogy mikor. Egyelőre nem kell megrémülni, de érdemes felkészülni lelkiekben, hogy lassan mindenkinek a zsebébe kell majd nyúlnia.
 
Grindr iphone
 
Sosem volt könnyebb megtalálni az igazit, vagy az igazira várva egy kalandot, akár csak egyetlen éjszakára is. Nyilván ez a mondat úgy helyesebb, hogy könnyebb nem lett, de az okostelefonos randiappoknak hála hatékony eszköz van a kezünkben.

Mindenki magától értetődőnek veszi, hogy ezek az appok ingyenesek, és csak annyi energiába kerülnek, amíg letöltjük, telepítjük, és már lehet is huzigálni. Közben a már régimódinak számító társkereső honlapokon is egyre több funkció kerül át a fizetős részlegbe, és van, ahol már mindenkitől havidíjat szednek.

Valami ilyesmi várható randiapp-fronton is.

A Bloomberg friss kimutatása szerint az elmúlt öt évben a randiappok is lassan, de biztosan bevezették a fizetős szolgáltatásokat és a havidíjas fiókokat. És nem úgy tűnik, hogy ezzel le akarnának állni.

Az úttörő a Scruff volt 2011-ben, többféle fizetős csomagot kínáltak a felhasználóknak. Most ott tartanak, hogy a több mint tízmillió felhasználó ötöde már fizet a szolgáltatásokért. Példájukat gyorsan követte a Grindr és a Jack’d is, és ma már gyakorlatilag mindenki kínál fizetős csomagot is valamilyen formában. A Tinderen az idei második negyedévben 30 százalékkal nőtt az előfizetők száma.

Számtalan kutatás foglalkozott már a kérdéssel, hogy az amerikaiak mennyit is hajlandóak áldozni ilyesmire havi szinten. A felmérések szerint a havi 7-10 dollárnyi díj az, amit még gondolkodás nélkül kifizetnek. (Körülbelül 2000-2800 forint.)
Elsőre furcsának tűnhet, de a randiappok abban érdekeltek, hogy kellően alacsony díjat szabjanak meg. Arra játszanak ugyanis, hogy aki egyszer előfizet egy alacsony díjú szolgáltatásra, az hajlamos idővel megfeledkezni róla, és így akkor is vonható tőle díj, amikor az appot érdemben már rég nem használja.

A kérdés már csak az, mikor kapcsolják le a szolgáltatók az ingyenes verziókat, ha pontosan látják, mára már elegen hajlandóak ugyanezért fizetni is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin