Hírek

Társkereső appon ismerte meg férjét a politikus, aki az USA következő elnöke akar lenni

2020 novemberében az Amerikai Egyesült Államok elnököt választ és míg a jelenleg a Fehér Házban ülő Donald Trump a Republikánus Pártot erősíti, az ellenzéki Demokrata Párt soraiban egyre többen jelentkeznek kihívónak.

Közéjük tartozik az első nyíltan meleg elnökjelölt, Pete Buttigieg is, aki jelenleg az indianai South Bend város polgármestere. A férfi korábban Afganisztánban harcolt, 7 nyelven beszél, férjezett és legutóbb 80 százalékkal választották újra egy konzervatív állam Székesfehérvár méretű városában.

 

Elsőként indul az USA elnökjelöltségéért nyíltan meleg politikus – Humen Online

A 37 éves afganisztáni veterán, a jelenleg az indianai South Bend város polgármestereként hivatalban lévő Pete Buttigieg bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért. A 2020-as elnökválasztásra készülő pártban az induláshoz 65 ezer támogatót kell gyűjteni, hogy a jelöltek hivatalosan is ringbe szállhassanak. Buttigieg ezt lazán hozta több mint 75 ezer támogatóval, így …

 

Ahogy halad előre a kampány, úgy tudunk meg egyre többet róla és hasonlóan elbűvölő férjéről, Chasten Glezmanról is. A CNN-nek nemrég adott interjúból például kiderül, hogy a két fiatalember egy társkereső applikáción, az idehaza kevésbé ismert Hinge-en ismerte meg egymást.

Láttam valamit, valami fényt a szemében” – idézi fel Buttigieg az online ismerkedés első lépéseit. „Ő az egyik legjobb dolog, ami valaha történt velem” – a pár tavaly házasodott össze. Az elnökjelöltet férjében különösen annak humora fogta meg és az, hogy mindig két lábbal a földön jár.

Véleménye szerint nagyon fontos, hogy a nemzetközi közvélemény és más országok népei tisztelettel tekintsenek az Egyesült Államokra és annak polgáraira – Trump működése alatt sajnos nem ez a helyzet -, mert ha világszerte változást szeretnének az emberi jogok (ide értve az LMBTQ jogokat is) területén, az csak úgy érhető el, ha kivívják mások tiszteletét.

Az NBC News és Wall Street Journal nemrég készített közös közvélemény kutatása szerint az amerikaiak 68 százaléka tudna támogatni egy meleg, vagy leszbikus jelöltet. Ez az arány 75 százalékra ugrik fel, ha csak a 18 és 34 év közötti korosztályt nézzük.

Waliduda Dániel 

 

https://www.instagram.com/waliduda/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin