Sport

Támogatja a transz nők eltiltását a női sportoktól az ausztrál miniszterelnök

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök egyetért azzal a két politikussal, akik a transznemű nők női sportágaktól való eltiltását követelik a májusi parlamenti választások előtt.

Claire Chandler liberális képviselő kezdeményezésére és Katherine Deves szintén liberális képviselőjelölt támogatásával született ugyanis egy törvényjavaslat, amely lehetővé tenné a sportegyesületeknek és kluboknak, hogy kizárják a transznemű nőket az egyényi sportokból (például futás és úszás).

Az ABC Australia szerint Morrison egy hétfői sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy a kormány újraválasztása esetén lépne-e a transznemű nők kitiltása érdekében, nem nyilatkozott. Azt azonban elmondta, hogy „osztja” Chandler és Deves nézetét a kérdésben. „Osztom a nézetüket. Erről egy másik alkalommal többet fogok mondani” – mondta a miniszterelnök az újságíróknak. „Üdvözlöm Katherine jelölését (…), szerintem nagyon fontos kérdéseket vetett fel. Úgy gondolom, hogy Claire Chandler is szókimondó és bátor volt ezekben a kérdésekben.

Morrison korábban „fantasztikusnak” nevezte a törvényjavaslatot, amely a szexuális diszkriminációról szóló törvényt módosítaná, hogy „tisztázza”, hogy a sportolás korlátozása a „biológiai nem” alapján legális és nem diszkriminatív. „Claire a női sport bajnoka, és úgy gondolom, helyesen tette, hogy felvetette ezeket a kérdéseket. Szép munka, Claire.

 

 

Anna Brown, az Equality Australia vezérigazgatója egy februári nyilatkozatában elmondta: „A sportnak mindenki számára elérhetőnek kell lennie – közösséget épít, és támogatja az egyéni és kollektív egészséget és önbecsülést. Chandler szenátor törvényjavaslata nem csak szükségtelen, hanem kegyetlen és megosztó is.

Azzal, hogy a miniszterelnök nyilvánosan felajánlotta támogatását ehhez a törvényjavaslathoz, ismét politikai és médiavita tárgyává teszi a transz gyerekek életét” – tette most hozzá.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin