Hírek

Tajvan: meleg és leszbikus párok is szerepelnek egy választási kampányvideóban

A videót a kínai Valentin-nap alkalmából posztolta az elnökjelölt, amelyet a hetedik holdhónap hetedik napján – azaz idén augusztus 21-én – tartottak.

taiwan-same-sex-marriage

Love Does Not Differentiate (A szerelem nem tesz különbséget) címre hallgató másfél perces zenés videóban különböző rasszból és nemzetből származó, eltérő életkorú hetero, meleg és leszbikus párok szerepelnek.    

Csaj Ing Ven elnökjelölt a következő üzenettel posztolta Facebookra a videót: „Boldog Valentin-napot kívánok mindenkinek!” A posztot az első 24 órában több, mint 30.000-en lájkolták és 200.000-en nézték meg a videót. A kommentek alapján pedig eléggé pozitív visszhangot kapott. Egy felhasználó azt írta: „Nagyon örülök, hogy azonos nemű párok is szerepelnek a videóban!” Egy másik pedig szinte biztos szavazó: „‘Nagyon jó dolognak tartom, hogy Csaj képviselőasszony ennyire előtérbe helyezi az azonos nemű párok jogait elnöki kampányában.”

A Demokratikus Haladás Pártja (DPP) jelöltje, Csaj Ing Ven jövőre másodszor indul az elnökválasztáson, miután 2012-ben ismét a Kuomintang, a konzervatívabb párt maradt kormányon. A képviselőnő szexualitását többször megkérdőjelezték a sajtóban, miután 58 évesen még mindig nem házasodott meg, ám ő továbbra sem hajlandó nyilatkozni magánéletéről, mondván: „nem vesz részt a nemi elnyomásban.”

真心真意,包容忍耐,愛無止息,ㄧ直同在。~祝大家情人節快樂http://iing.tw/posts/52

Posted by 蔡英文 Tsai Ing-wen on Wednesday, 19 August 2015

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin