Nagyvilág

Tagadja a konzervatív képviselő, hogy valaha drag queen lett volna

Áll a bál a frissen megválasztott republikánus képviselő, George Santos körül. Felkerült ugyanis egy videó az internetre, amelyen egy személy, aki kísértetiesen hasonlít a politikusra, drag quennek öltözve nyilatkozik. A felvétel néhány órával azután látott napvilágot, hogy Santos tagadta azokat az állításokat, miszerint Brazíliában egykor drag queen volt.

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában New York állam harmadik választókörzetét képviselő férfi életrajzában rövid időn belül ez már a sokadik ellentmondás. Az már korábban nyilvánvalóvá vált, hogy hazudott tanulmányairól, korábbi munkahelyeiről és nagyszülei származásáról is – állításával ellentétben ugyanis nem zsidók voltak.

 

 

A média legújabb rögeszméje, miszerint drag queen vagyok, vagy drag queenként valaha felléptem, kategorikus hazugság” – írta Santos egy csütörtök reggeli Twitter-bejegyzésben. „A média továbbra is felháborító állításokat tesz az életemről, miközben én azon dolgozom, hogy eredményeket érjek el. Engem ez nem fog sem megzavarni, sem megállítani.

A New York Post fordítása szerint a videón szereplő személy portugálul beszélt arról, hogy drag queenként lép fel. A videót először a Post szerezte meg, majd a Daily Mail tette közzé.

Santos Twitter-bejegyzése az MSNBC riporterének, Marisa Kabasnak a posztjára volt válaszreakció. Kabas ugyanis egy olyan fotót tett közzé, amelyen állítólag Santos látható. A nő megosztotta azt is, hogy beszélt Eula Rocharddal, egy brazil drag queennel, aki egykor állítólag barátja volt Santosznak, amikor az Rio de Janeiro környékén élt. Ő és barátai a mostani képviselőt Anthony néven, illetve dtag nevén, Kitaraként ismerték. 15 évvel ezelőtt drag queenként állítólag szépségversenyeken is indult Brazíliában.

 

 

Ha a politikussal szemben felhozott állítások igazak, azok szöges ellentétben állnak azzal a véleménnyel, amelyet az általa képviselt Republikánus Pártban manapság sokan hangoztatnak. Bár Santos a választási kampányban azzal büszkélkedett, hogy nyíltan meleg republikánus (érdekesség, hogy demokrata ellenfele is nyíltan meleg politikus volt), mégis számos homo- és transzfób szélsőjobboldali politikát támogat, ide értve például a floridai „Ne mondd, hogy meleg” törvényt.

Santos lemondását az elmúlt hetek fényében sokan sürgetik – néhányan republikánus képviselőtársa is. Ezek az új vádak – bár tagadja őket – csak olajat tesznek a tűzre azok számára, akik hazugságokkal és képmutatással vádolják.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin