Nagyvilág

Szivárványos járőrkocsival mentek a rendőrök a pride-ra Miamiban

Végül nem az autó, hanem az egyenruha okozott problémát.

„Ma délután csatlakoztunk LMBTQ közösségünkhöz a Miami Beach Pride felvonuláson. A Miami-Dade-ből és Browardból érkező rendőrök azért jöttek, hogy kifejezzék a támogatásukat. A mai felvonuláson debütált az új PRIDE járművünk. Gyönyörű délután volt!” – posztolta a helyi rendőrség a hivatalos Instagram oldalán, ahol az autó mellett több fotót is megosztottak a felvonulásról.

 

 

A rendőrség kiállása különösen szimbolikus értékkel bír azok után, hogy Florida államban nemrég életbe lépett a Don’t Say Gay néven emlegetett homofób törvény.

Ma már sok helyen, úgy az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban az LMBTQ rendőrök gyakran a saját egyenruhájukban vesznek részt a pride-okon. De nem mindenki tartja jó ötletnek a rendőrség jelenlétét: most a kommentek között voltak, akik azt kérték számon, hogy mivel a Stonewall-lázadás a rendőrök ellen zajlott, így a rendőröknek semmi keresnivalójuk nincs egy pride felvonuláson.

Ezt nemcsak kommentelők gondolják így, a San Francisco Pride szervezői például közölték, hogy korábbi terveiknek megfelelően az LMBTQ rendőrök számára megtiltják az egyenruha viselését a felvonuláson. Erre a város polgármestere, London Breed jelezte, ebben az esetben rá se számítsanak, mert így nem fog elmenni az idei pride-ra, ahogy a helyi rendőrök és a tűzoltók is úgy döntöttek, ha nem viselhetik az egyenruhájukat, akkor ők sem kívánnak felvonulni.

 

 

50 éve tört ki a Stonewall lázadás

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin