Életmód

Színház keretében is lehet beszélni a nemi fertőzésekről

Szomorú, de elfogadott tény, hogy ma Magyarországon az emberek keveset tudnak a nemi úton terjedő betegségekről. Ezek bárkit érinthetnek, aki szexuális életet él. Az amerikai közegészségügyi hatóság, a CDC (Center for Disease Control) adatai szerint minden második szexuálisan aktív személy elkap valamilyen nemi érintkezéssel közvetített fertőzést 25 éves korára, és ezek többsége tünetmentes.

 

Ennek apropóján az Alternatíva Alapítvány (Altalap, http://altalap.hu/) június 30-ára, szombatra interaktív színházi forma, vitaszínház keretében hívja gondolkodásra az érdeklődőket a Jurányi Suterene-ben (II. kerület, Csalogány utca 45.).

A vitaszínház egy olyan interaktív színházi forma amely során az előadók, rövid 2-3 perces jeleneteket mutatnak be a színpadon. Minden jelenet egy megosztó, eldöntendő kérdéssel zárul. A közönségnek igen-nem válaszuk alapján kell helyet foglalniuk. A vitát az előadók facilitálják. A módszer lényege az, hogy döntésre készteti a nézőt, illetve az érvei pontos megfogalmazására és más érvek meghallgatására invitálja.

Az előadás a 23. Budapest Pride programsorozta része, középpontjában a nemi úton terjedő fertőzésekkel​ (HIV/HCV/szifilisz) ​kapcsolatos társadalmi kérdések állnak. Az előadás létrehozásában tapasztalati szakértők (HIV-vel vagy más nemi úton terjedő fertőzésekkel élők), HIV tanácsadók és színházi szakemberek közösen vettek részt.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – a szervezők mindenkit kérnek, ha valóban el szeretnének menni, jelöljék be a részvételüket:

Az Altalap bemutatja: Miért nem beszélünk róla?

Event in Budapest, Hungary by Altalap Alternatíva Alapítvány and 2 others on Saturday, June 30 201815 posts in the discussion.

Previous post

Valletta 2018: Megújul a máltai főváros

Next post

,,Magánszínházat működtetni kőkemény munka”